Latvijas interneta lietotāji aktīvi pārslēdzas no fiksētā uz mobilo internetu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Izzūdot ātruma starpībai starp fiksēto DSL un 4G mobilo internetu, Latvijas interneta lietotāji aktīvi pārslēdzas no fiksētā uz mobilo internetu, liecina telekomunikāciju operatora «Tele2» dati.

Kā aģentūrai LETA sacīja «Tele2» produktu vadītājs Didzis Solims, salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm Latvijā ir labs 4G tīkla pārklājums, ātrums un cenas. «Redzam, ka iedzīvotāji izvēlas mobilo internetu, ar to aizvietojot fiksēto pieslēgumu, un to «Tele2» klientu skaits, kuri lieto «Tele2» internetu mājās, ir palielinājies trīs reizes,» stāsta Solims. «Paredzam, ka šāda paradumu maiņa kļūs vēl straujāka.»

Mobilajam internetam ir vairākas priekšrocības, salīdzinot ar fiksēto internetu. Atšķirībā no fiksētā interneta, kura ierīkošanai nepieciešams urbt sienās caurumus, mobilajam internetam nevajadzēs šādas nepatīkamas izmaiņas interjerā. Tāpat cilvēki dod priekšroku mobilitātei, ko fiksētais interneta pieslēgums nevar nodrošināt. Mobilo internetu ar rūteri var ērti paņemt līdzi, dodoties uz vasarnīcu, lauku mājām vai ceļojumā pa Latviju.

«Tele2 AB» ir viens no lielākajiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā, kas darbojas deviņās valstīs - Austrijā, Igaunijā, Horvātijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā, kā arī ārpus Eiropas - Kazahstānā.

«Tele2» Latvijā pērn apgrozījis 103 miljonus eiro, bet nopelnījis 17,2 miljonus eiro. Uzņēmums dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder SIA «Tele2 Holdings», kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam «Tele2 Sverige Aktiebolag».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu