Cert.lv: kāds neuzmanīgs valsts iestādes darbinieks inficējis darba datoru ar trojāni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādas valsts iestādes darbinieks atvēris kaitīgu e-pastu un inficējis savu darba datoru ar trojāni jeb Trojas zirgu, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārskatā par šajā nedēļā Latvijā notikušajiem IT drošības incidentiem.

Kā sacīja «Cert.lv» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Svetlana Amberga, iestādes darbinieks saņēmis e-pastu ar pievienotu kaitīgu «.zip» arhīva failu, pēc kura atvēršanas notikusi datora inficēšana.

Vēl pārskatā minēts, ka no krāpnieciskiem e-pastiem cietuši vietnes «Inbox.lv» lietotāji, kā arī domēnu reģistratūru vārdā veikti pikšķerēšanas mēģinājumi.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu