Facebook piedāvā uzzināt par Taviem draugiem Briselē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Sociālajā tīklā Facebook saistībā ar otrdienas rītā Briselē notikušajiem sprādzieniem ir ieviesis jaunu iespēju lietotājiem noskaidrot, vai kāds no viņu draugiem neatrodas Beļģijas galvaspilsētā vai tās tuvumā.

Brussels explosions safety check jeb Briseles sprādzienu drošības pārbaude dod iespēju Facebook lietotājiem ātri un ērti noskaidrot, vai kāds no viņu radiem, draugiem vai paziņām otrdienas rītā nav atradies sprādzienu tuvumā. Tāpat šī drošības pārbaude piedāvā iespēju lietotājiem, kas šobrīd atrodas Briselē un tās reģionā, paziņot par sevi draugiem un tuviniekiem.

Brussels explosions safety check

Latvijas Ārlietu ministrija vērš uzmanību, ka Latvijas valstspiederīgie, kuri šobrīd atrodas Briselē un kuriem ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tiek aicināti sazināties ar Latvijas vēstniecību Beļģijā pa tālruni +32 2 2383 236 vai +32 477 182 435.

Savukārt informācija tuviniekiem Latvijā pieejama, sazinoties ar Konsulāro departamentu pa tālruni +371 67016 364.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināts vismaz 31 cilvēks, bet 180 guvuši ievainojumus.

Divi sprādzieni Zaventemas lidostā, no kuriem vismaz vienu sarīkoja terorists pašnāvnieks, gandrīz vienlaicīgi notika ap plkst.8 (plkst.9 pēc Latvijas laika). Aptuveni stundu vēlāk tika saņemtas ziņas par sprādzienu Briseles Mālbēkas metro stacijā, kas atrodas netālu no Eiropas Savienības (ES) institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu