«Kaspersky Lab»: Pat norēķinoties ar kibernoziedzniekiem, piektā daļa uzņēmumu nošifrētos datus neatgūst

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pat izpildot visas kibernoziedznieku prasības, piektā daļa uzņēmumu neatgūst datus, kas nošifrēti ar šifrējošajiem izspiedējvīrusiem, liecina virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja «Kaspersky Lab» statistika.

«Kaspersky Lab» pārstāvji norāda, ka aizvien lielāku popularitāti gūstošie šifrējošie izspiedējvīrusi ir īpaši smaga problēma mazajā biznesā - pēdējo 12 mēnešu laikā 42% mazo un vidējo uzņēmumu saskārušies ar šāda veida uzbrukumiem.

No cietušajiem trešā daļa ir samaksājusi kibernoziedznieku prasīto izpirkuma maksu un atguvusi datus, bet piektā daļa, pat neskatoties uz to, ka izpildījusi noziedznieku prasības, pie saviem datiem tā arī nav tikusi.

«Kaspersky Lab» ir privāts informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmums, kura produktus lieto 400 miljoni lietotāju visā pasaulē. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu