Latvijas pārstāvji «World Cyber Games» izcīnījuši 5.vietu (2)

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Latvijas pārstāvji, kas no 6. līdz 10. oktobrim piedalījās pasaules datorspēļu čempionātā «World Cyber Games» (WCG), komandu spēlē «Counter-Strike: Condition Zero» izcīnījuši piekto vietu.

Kā aģentūrai pastāstīja «Samsung Electronics» Baltijas pārstāvniecības mārketinga menedžere Santa Magure, Latvijas komandai tas ir vērā ņemams rezultāts, jo pagājušajā čempionātā izdevies ierindoties tikai pirmajā sešpadsmitniekā.

Mūsu valsts komanda, kurā spēlēja Jevgeņijs Markins, Viktors Gusevs, Imants Felsbergs, Jevgeņijs Paņins un Jānis Meņģelis, sacentās M grupā un uzvarēja Slovākijas un Apvienoto Arābu Emirātu pārstāvjus. Latvieši piekāpušies tikai čempionāta 3.vietas ieguvējai - Korejas komandai. Pirmo vietu šajā komandu spēlē ieguvusi ASV, bet otro vietu - Dānijas komanda.

Jau ziņots, ka otro gadu pasaules datorspēļu čempionāta WCG finālā piedalījās arī Latvijas un pārējo Baltijas valstu datorspēlētāju komandas. Finālā, kas notika ASV pilsētā Sanfrancisko, sacentās gandrīz 700 pārstāvji no 64 valstīm, arī 11 labākie datorspēļu spēlētāji no Baltijas valstīm. WCG Latviju pārstāvēja Eduarts Slišāns, Grigorijs Gubins un komandas spēlētāji - Paņins, Meņģelis, Felsbergs, Gusevs un Markins.

Lietuvas pārstāvji bija Ģiedrs Slavinsaks un Dmitrijs Stepanko. Igauniju pārstāvēja Andrejs Ozdoba. Jau ziņots, ka par 2005.gada WCG galvaspilsētu kļūs Singapūra. WCG vadība paredz, ka Singapūra kā starptautiska uzņēmējdarbības pilsēta, kā arī kultūras un izglītības centrs palīdzēs pasaules lielākajam datorspēļu festivālam piesaistīt aptuveni 800 spēlētāju.

Svarīgākais
Uz augšu