Mobilajās ierīcēs internetu pamatā "notērē", skatoties video

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada pirmajā ceturksnī lielāko datu plūsmas apjomu mobilajās ierīcēs veidoja tiešsaistes video, liecina interneta risinājumu kompānijas "Akamai" un telekomunikāciju iekārtu ražotāja "Ericsson" apkopotie dati.

Video klēpjdatoru, planšetdatoru un viedtālruņu trešās paaudzes jeb 3G mobilā interneta datu plūsmā aizņēma 30% līdz 40%, tālāk ar 20% līdz 30% seko interneta pārlūkošana.

Klēpjdatoru interneta datu plūsmā video ir lielāks īpatsvars - nedaudz zem 40%, savukārt pārējām divām mobilajām ierīcēm tas ir ap 30%. Savukārt interneta pārlūkošanas īpatsvars lielāks ir planšetdatoriem, sasniedzot aptuveni 30%, bet pārējām divām mobilajām ierīcēm tas ir nedaudz virs 20%.

Kā secina "Akmai", klēpjdatoriem nozīmīgu datu plūsmas apjomu var veidot arī failu apmaiņa. Saskaņā ar pētījuma datiem tās īpatsvars šīm ierīcēm ir vairāk nekā 10%. Savukārt planšetdatoriem un viedtālruņiem nozīmīga vieta ir arī tiešsaistes audio, e-pastiem, programmatūras lejupielādei un sociālajiem tīkliem.

Klēpjdatoru, planšetdatoru un viedtālruņu lietotāju ieradumu izpēte ļauj secināt, ka klēpjdatoru lietotāji internetu izmanto vairākās garākās sesijās pamatā dienā un vakarā, savukārt rīta pusē šīs ierīces parasti ir izslēgtas. Pretēja situācija ir ar planšetdatoriem un viedtālruņiem, kurus izmanto biežās un īsās sesijās visas dienas garumā.

"Ericsson" dati arī liecina, ka datu pārraides apjoms balss pārraidi pasaulē pārsniedza 2009.gada pēdējā ceturksnī un turpināja pieaugt.

"Ericsson" ir pārstāvēta vairāk nekā 180 valstīs vairāk nekā 100 tīklos pasaulē. Dati apkopoti par nozīmīgākajiem reģioniem.

Jau ziņots, ka "Akamai" piedāvā tā sauktos interneta satura piegādes paātrināšanas pakalpojumus, pasaulē izvietojot serveru tīklu, kas "spoguļo" jeb kopē visu vai daļu no savu klientu satura, kas radīts un mājo interneta resursos citā pasaules malā. Uzņēmumam ir aptuveni 84 000 serveru, kas izvietoti 72 valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu