Microsoft izlaiž lietotājam draudzīgo Windows 8.1 atjauninājumu (72)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Tehnoloģiju gigantam šī nedēļa iezīmēja atvadīšanos no «vecā», bet tai pašā laikā – arī atgriešanos pie vairākām laika gaitā pārbaudītām vērtībām.

8.aprīlī Microsoft oficiāli pārtrauca sniegt atbalstu Windows XP operētājsistēmas lietotājiem, bet vienlaiks parastā datorlietotāja rīcībā nodeva jaunāko Windows operētājsistēmas 8.1 atjauninājumu. Visā pasaulē tā pakāpeniski kļūst pieejama caur Windows atjauninājumu (Update) platformu.

Atjauninātais 8.1 lietotāja rīcībā nodos (pareizāk gan būtu teikt, ka atgriezīs) funkcionalitāti, kas skārienjutīgām ierīcēm pielāgoto operētājsistēmas platformu padarīs intuitīvāk lietojamu arī tiem cilvēkiem, kas izmanto galda datoru. Eweek.com norāda, ka tādējādi tiem līdzšinējiem XP un arī citu operētājsistēmu, kā arī fizikālo klaviatūru un datorpeļu lietotājiem, kas ir nolēmuši spert soli tālāk, būs krietni vien vieglāk pielāgoties papildinātā 8.1 specifikai, jo lietošana esot krietni vien intuitīvāka nekā oriģinālā Windows 8 gadījumā.

Foto: Ekrānšāviņš

Microsoft ir labs pamatojums veicināt Windows 8.1 atjaunināšanu, jo jaunā platforma vēl nav iegājusies. Interneta analīzes firmas New Applications dati liecina, ka 12 gadus senā XP operētājsistēmu tirgus daļa ir 27 procenti. Windows 8 tirgus daļa tikmēr ir tikai 11%, kamēr Windows 7 izplatība sasniedz 48 procentus.

Tehnoloģiju gigants tādējādi cer, ka labāka, pazīstamāka funkcionalitāte situāciju mainīs un lietotāji vairāk pievērsīsies jaunajai platformai. Piemēram, ja dators konstatēs, ka tiek izmantota parastā datorpele, ekrāna loga augšmalā parādīsies ierastā josla ar loga samazināšanas, minimizēšanas vai aizvēršanas pogām. Tāpat jaunā operētājsistēma ir atguvusi ierasto apakšējo rīkjoslu ar ātrās piekļuves pogām biežāk izmantojamajām programmām un aplikāciju veikalam.

Kompānija savā blogā norāda, ka ar datorpeli atliks vien kursoru novilkt līdz ekrāna lejai, lai rīkjosla parādītos. Turklāt tas notiks, lai kādas programmas atvērums, starta logs vai biežāk lietoto aplikāciju režģis būtu redzams ekrānā.

Komentāri (72)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu