Jaunums: samaksā veikalā, noskenējot plaukstu (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Zviedrijā lielu atsaucību izpelnījusies vēl testēšanā esoša maksāšanas sistēma veikalos, kas ļauj par pirkumiem norēķināties ar vienkāršu rokas mājienu, raksta «Daily Mail».

Zinātnieki radījuši iekārtu, kas no cilvēka plaukstas nolasa vēnu tīklojumu, kas katram mums ir unikāls. Tas nozīmē, ka pircējs tiek identificēts, vienkārši virs aparāta uz īsu brīdi novietojot plaukstu.

Šī ideja jau iepatikusies vairāk nekā tūkstotim zviedru, kuri jaunumu testējuši un sakās esam sajūsmā.

Tehnoloģijas izstrādātāji apgalvo, ka šī ir ļoti droša maksāšanas metode - cilvēku ar vienādu asinsvadu tīklojumu neesot, tāpēc krāpniecības iespējas esot izslēgtas.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tagad plānots sistēmu patentēt un sākt globāli izplatīt.

Pagaidām testēšanas režīmā jaunā norēķinu sistēma ieviesta 15 veikalos un restorānos Lundas pilsētā.

Idejas autors ir kāds vietējās universitātes inženierijas students. Un tagad ar universitātes atbalstu radīts reāls tehnoloģiskais risinājums un sākta testēšana.

Students stāsta, ka ideja viņam radusies, stāvot rindā veikalā un vērojot, cik daudz laika dažkārt tiek patērēts, norēķinoties par iepirkumiem gan skaidrā naudā, gan ar bankas maksājumu kartēm.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu