LMT tīklā dominē Apple planšetes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā tāpat kā citur pasaulē strauji aug planšetu lietotāju skaits – šā gada pirmajā ceturksnī tās izmantoja jau par 31% vairāk Latvijas Mobilā Telefona (LMT) klientu nekā pērn. Planšete mobilitātes ziņā izkonkurē portatīvos datorus un Latvijas tirgū kopumā apsteidz tos arī pēc pārdoto ierīču skaita.

«Mobilās ierīces ir mainījušas cilvēku dzīvesveidu un izvirza jaunas prasības par to, kas ir ērti un lietderīgi. Portatīvais dators ar saviem 1-2 kg vairs jau netiek uzskatīts par pārnēsājamu, jo gandrīz visas biežāk izmantotās funkcijas ir pieejamas arī viedtālrunī. Savukārt planšete ļauj izbaudīt visas šīs priekšrocības uz lielāka ekrāna. Tas, par ko klienti vēl dažkārt neaizdomājas, ir mobilais internets planšetē. Kā liecina mūsu pieredze darbā ar klientiem, bieži vien cilvēki, kuri izvēlējušies cenas ziņā lētāku wi-fi planšeti, pēc tam nāk atpakaļ un prasa, lai pieslēdzam tai mobilo internetu. Tas sanāk dārgāk vai neērtāk pēc tam lietošanā nekā pirkt uzreiz planšeti ar 3G vai 4G interneta iespējām. Sākotnēji cilvēkiem bieži šķiet, ka planšeti lietos tikai mājās un visur citur būs pieejams bezmaksas wi-fi. Dzīvē izrādās, ka planšeti pēc tam parasti gribas nēsāt līdzi, bet bezmaksas wifi nemaz visur nav. Turklāt mobilais internets bieži vien ir arī ievērojami ātrāks,» norāda LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Foto: Publicitātes foto

Populārākās planšetes LMT tīklā ir Apple iPad, ko lieto vairāk nekā puse no kopējā šo klientu skaita. Nākamās populārākās ir Samsung Galaxy Tab un Note. Trešajā vietā ir Huawei un ceturtajā – Asus planšetes. Savukārt TOP 5 noslēdz GoClever. Kopumā iespējams izvēlēties starp 29 planšetdatoru modeļiem.

LMT un GfK pētījums liecina, ka

planšetes cilvēki vairāk izmanto brīvbrīžos atpūtai.

Iedzīvotāji Latvijā datoru vairāk lieto darba vajadzībām un viedtālruni – komunikācijai, tai skaitā arī sociālajos medijos. Savukārt planšetes galvenokārt kalpo dažāda satura patēriņam – lasīšanai, izklaidei, informācijas meklēšanai.

Novērots, ka planšetes izvēlas arī vecāka gada gājuma cilvēki, kas iepriekš vispār nav izmantojuši internetu. Skārienjutīgais ekrāns viņiem ir vienkāršāk saprotams nekā dators ar peli. Salīdzinājumā ar viedtālruni planšetē attēls ir lielāks, kas ļauj vieglāk saskatīt, kā arī lietot skārienjutīgo ekrānu.

Planšete ir ierīce ar skārienjutīgu ekrānu parasti izmērā aptuveni 17-30 cm pa diagonāli un 300 - 600 g svarā. Tai ir viedtālruņiem līdzīga saskarne, un tāpat kā telefons tā spēj nodrošināt virkni datora funkciju. Planšetē parasti ir iebūvēta arī fotokamera, tai skaitā ar video uzņemšanas iespējām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu