airBaltic - pirmā aviokompānija pasaulē, kas pieņem Bitcoin (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic kļuvusi par pasaulē pirmo lidsabiedrību, kas pieņem Bitcoin, pasažieriem norēķinoties par aviobiļetēm uz 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS valstīs, informēja AS «Air Baltic Corporation» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss: «airBaltic ir ierindota starp TOP10 inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē. Iespēja norēķināties ar Bitcoin ir daļa no mūsu inovatīvās pieejas, lai uzlabotu servisu mūsu klientiem.»

airBaltic pieņem Bitcoin norēķiniem par biļetēm savā mājas lapā www.airbaltic.com. Tajā biļešu cenas ir norādītas eiro valūtā. Norēķinoties par lidojumu, airBaltic klientu Bitcoin tiek konvertēti uz eiro pēc tā brīža valūtas kursa. Lai norēķināšanos ar Bitcoin padarītu iespējamu, airBaltic sākusi sadarbību ar Bitpay - maksājumu apstrādātāju, kas konvertē Bitcoin valūtu uz eiro. Klientiem ir iespēja norēķināties ar Bitcoin, pērkot lētākās klases jeb airBaltic Basic class biļetes.

Bitcoin ir norēķinu sistēma, kas radusies 2009.gadā. Maksājumi tiek reģistrēti publiskā reģistrā, kurā Bitcoin ir norēķinu vienība. Bitcoin norēķiniem akceptējuši arī tādi uzņēmumi kā WordPress.com, Overstock.com, Expedia, Dell un citi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu