Apple kļūst par pirmo kompāniju vairāk nekā 700 miljardu ASV dolāru vērtībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju milzis «Apple» otrdien kļuva par pirmo kompāniju, kuras tirgus vērtība pārsniegusi 700 miljardus ASV dolāru (619,63 miljardus eiro), jo tās akciju cena pieauga pēc pozitīvām ziņām par «Apple» panākumiem viedtālruņu tirgū un drīzumā gaidāmo viedpulksteņa «Apple Watch» izlaidi.

«Apple» akciju cena pieauga par 1,9% līdz 122,02 dolāriem (108,01 eiro) gabalā tirgus slēgšanas brīdī, paceļot kompānijas tirgus vērtību līdz 710 miljardiem dolāru (628,5 miljardiem eiro).

«Apple» vadītājs Tims Kuks, sakot runu «Goldman Sachs» Tehnoloģiju un interneta konferencē, atzina kompānijas milzu panākumus.

«Mēs esam paņēmuši [mobilo operētājsistēmu] «iOS» un to pielāgojuši jūsu automobilim, jūsu mājoklim, jūsu veselībai. Tās visas ir tiešām svarīgas jūsu dzīves daļas,» sacīja Kuks.

Viņš informēja, ka «Apple» pagājušajā gadā guvusi apmēram 50 miljardu dolāru (44,3 miljardu eiro) lielus ieņēmumus attīstības valstu tirgos.

«Apple» janvāra beigās paziņoja, ka pērnā gada 4.ceturksnī guva 18 miljardu ASV dolāru (16 miljardu eiro) lielu peļņu, kas ir lielākā kādas kompānijas jebkad gūtā viena ceturkšņa peļņa. Šī peļņa tika gūta, galvenokārt pateicoties viedtālruņu «iPhone» lielekrāna modeļu noieta bumam, sevišķi Ķīnā.

«Apple» ieņēmumi 4.ceturksnī bija 74,6 miljardi dolāru (66,04 miljardi eiro), ko lielākoties veicināja 74,5 miljonu «iPhone» pārdošana, ievērojami pārspējot daudzu analītiķu prognozes.

«Apple» vērtība ir apmēram 16 reizes lielāka par šīs kompānijas gada peļņu, tomēr tikai apmēram 10 reizes pārsniedz plānoto nākamā fiskālā gada peļņu.

Otrā lielākā kompānija tirgus vērtības ziņā ir ASV naftas firma «ExxonMobil», kuras vērtība tirgus slēgšanas brīdī otrdien bija 382 miljardi ASV dolāru (338 miljardi eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu