Foto: Norisinājies Robotikas turnīrs!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nu jau otro gadu pēc kārtas TSI norisinājās robotikas turnīrs. Šogad turnīrs bija patiešām ievērojams, jo salīdzinājumā ar pagājušo gadu dalībnieku skaits bija palielinājies gandrīz divas reizes.

Ir palielinājies arī pārstāvēto Latvijas pilsētu skaits. Šogad turnīrā piedalījās jaunieši no Rīgas, Jūrmalas, Ogres, Valmieras, Iecavas, Ventspils, Salaspils, Siguldas un pat Limbažiem.Tika pārstāvēti gandrīz visi valsts reģioni! Organizatori cer, ka nākamajā gadā turnīrā piedalīsies arī pārstāvji no Latgales – tad turnīru pēc visiem kritērijiem varēs uzskatīt par Vislatvijas!

Turnīra galvenais notikums bija sumo robotu cīņas. Tā bija turnīra pati interesantākā un aizraujošākā daļa, kas pulcēja vislielāko dalībnieku un skatītāju skaitu. Bez sumo dalībniekus gaidīja arī tādas disciplīnas kā «Sekošana līnijai» un «Labirints».

Šogad turnīrā pirmo reizi vajadzēja piedalīties robotiem-šķirotājiem, taču pārāk sarežģītās konstrukcijas dēļ netika savākts nepieciešamais dalībnieku skaits. Neraugoties uz to šī disciplīna («Robo-šķirošana») tomēr piesaistīja sev pietiekamu uzmanību, un tiek plānots, ka nākamajā gadā šajā kategorijā pieteiksies vairāk dalībnieku.

Turnīra laikā jaunajiem robotikas tehniķiem un skatītājiem bija atvērta FLL darbnīca, kur tie varēja iepazīties ar populāro amerikāņu robotikas sacensību kategoriju FLL – First Lego League.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu