Rīks, kas Tavu auto pārtaisīs par viedauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Taupīt degvielu ir gaužām vienkārši, tikai jāapgūst daži ekonomiskas braukšanas pamatprincipi. Ja nu tas neizdodas vai arī nav vēlmes sevi apgrūtināt ar jaunu zināšanu apgūšanu, lietā var likt gadžetu, ko izstrādājusi un kolektīvās finansēšanas platformā Kickstarter piedāvā entuziastu grupa GoFar.

Tās izstrādājums ir ierīce, kura vadītājam viegli saprotamā veidā dara zināmu, vai viņš brauc ekonomiski vai tomēr nodarbojas ar degvielas (lasi - naudas) dedzināšanu. GoFar ierīce sastāv no divām daļām. Viena būtībā ir dators jeb GoFar smadzenes, ko nepieciešams pieslēgt mašīnas borta datoram, bet otra ar krāsu signāliem vadītājam rāda, vai nepieciešams mainīt braukšanas stilu. Indikators, ko paredzēts novietot virs instrumentu paneļa, savā ziņā atgādina gaismu signālus, kas optimālos transmisijas pārslēgšanas brīžus rekomendē F-1 braucējiem.

Papildus tam GoFar ir izstrādājuši mobilo lietotni, lai vadītājs varētu ērti sekot līdzi savas braukšanas rezultātiem - sadedzinātā benzīna daudzumam, kaitīgo izmešu apjomam un ietaupītajai naudai, ja braukts pareizi. Sākotnēji tā būs aplikācija iOS videi, bet vēlāk tiks apgūta arī Android pasaule.

kickstarter.com

GoFar apgalvo, ka viņu patentētā sistēma pieslēdzas automašīnas elektronikai un attiecīgi iegūst datus par dzinēja apgriezieniem un degvielas plūsmu. GoFar datorā iebūvētie sensori tikmēr sniedz informāciju par braukšanas dinamiku.

Kombinējot informāciju no borta datora ar sensoru mērījumiem, GoFar spējot veikt analīzi un noteikt, vai vadītājs paātrina auto pārāk strauji brīdī, kad tas nebūt nav nepieciešams, brauc pārāk ātri, saraustīti, daudz bremzē, kaut arī varētu vienkārši atlaist akseleratora pedāli un tamlīdzīgi.

Informācijas platformā Kickstarter liecina, ka atkarībā no tirgus GoFar darbojas automobiļos, kuri nav ražoti agrāk par 1996. gadu. Eiropas savienībā auto ražošanas ierobežojums tikmēr ir 2001.gads spēkratiem ar benzīna motoru un 2004.gads auto ar dīzeļdzinēju.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu