Kļūme iOS operētājsistēmā ļauj attālināti pārstartēt iPhone

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mobilās operētājsistēmas iOS versijā 8.3 atklāta kļūme, kas ļauj attālināti pārstartēt iPhone, uz to nosūtot īsziņu ar konkrētu simbolu virkni.

Uz šo iOS 8.3 programmatūras kļūmi vispirms norādījis portāls MacRumors, bet nav izslēgta iespēja, ka līdzīgi trūkumi ir arī iepriekšējām iOS versijām, raksta Newsru.com.

Gadījumā, ja lietotāja iPhone caur iMessage lietotni vai parastas īsziņas formā saņem ziņu ar konkrētu simbolu un burtu virkni, tiek pārstartēta operētājsistēmas sastāvdaļa jeb aplikācija, kura atbild par darbvirsmas atainojumu un citu programmu palaišanu.

Ja «īpašā» paziņojuma teksta saņemšanas brīdī lietotāja iPhone būs bijis atvērts dialoga logs, iMessage atvērsies, taču ziņos par kļūdu ik reizi, kad lietotājs vēlēsies atgriezties pie pārējo sarunu saraksta. Ja dialoga logs nebūs bijis atvērts, tad aplikāciju vispār nevarēs palaist, raksta Newsru.com.

Katram no aprakstītajiem gadījumiem ir savs risinājums. Ja nelabvēļa īsziņa tiek saņemta brīdī, kad ir atvērts dialoga logs ar viņu, nepieciešams atbildē nosūtīt jebkādu atbildes tekstu. Otrā gadījumā nepieciešams telefonam vēlreiz nosūtīt ziņojumu, lai mēģinājums palaist iMessage nebūtu nesekmīgs.

Cik zināms, Apple ir informēti par kļūmi un šobrīd cenšas to novērst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu