Praktiska informācija kā visērtāk pārsūtīt datus no iOS uz Android viedtālruņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja vairs neapmierina esošā telefona fotokamera, uzlādes ātrums vai ekrāna kvalitāte un ir plānos tuvākajā laikā kļūt par, piemēram, jaunā Samsung Galaxy S6 sērijas tālruņa īpašnieku, tad noderēs Samsung Electronics produktu eksperta Jāņa Lejnieka stāsts, kā ātri un vienkārši pārsūtīt informāciju starp abām ierīcēm – pat tad, ja iepriekš īpašumā bijis cita ražotāja tālrunis.

«Nereti dzirdu bažas, ka tālruņa maiņa var sagādāt liekas galvassāpes – pirmkārt, kā saglabāt kontaktus, fotogrāfijas, SMS sarakstes vai mūzikas kolekciju, un, otrkārt, kā izdzēst informāciju vecajā ierīcē, lai tajā nejauši nepaliktu kādi personīgi dati? Tāpēc Samsung ir radījis risinājumu, kas šo procesu padara viegli saprotamu un praktiski elementāru,» skaidro Jānis Lejnieks.

Gudrais slēdzis jeb «Smart Switch»

Viens no ērtākajiem veidiem, lai saglabātu ne tikai kontaktus, bet pat uzstādītos modinātāja zvanus, ir «Smart Switch» lietotne. Tā ļauj pārsūtīt informāciju no Android (Samsung, HTC, LG, Sony, Huawei, Lenovo vai Motorola) vai iOS (Apple) tālruņa uz jebkuru Samsung Galaxy ierīci. «Smart Switch» var bez maksas lejupielādēt «Google Play» veikalā.

Ar «Smart Switch» var pēc izvēles saglabāt informāciju, kas atrodas ierīces atmiņā un SD kartē, piemēram, kontaktus, kalendāra ierakstus, īsziņas, attēlus, mūziku un video, zvanu sarakstu, iestatītos WiFi punktus u.c. Tas nozīmē, ka jaunā telefona saturs būs praktiski identisks iepriekšējam – un tajā varēs lasīt, piemēram, vecās ziņu sarakstes ar draugiem vai ģimeni.

Datus var pārraidīt dažādos veidos, piemēram, caur Wi-Fi tīklu, USB kabeli vai lejupielādēt no datora. Process ir sadalīts vienkāršos soļos un ir viegli apgūstams, sekojot pamācībām.

Ja «Smart Switch» pakalpojums nav pieejams, tad noderēs «Samsung Kies» bezmaksas lietotne. Tā ļauj, pieslēdzot telefonu pie datora ar USB kabeli, pārsūtīt svarīgāko datu kopijas – adrešu grāmatu, īsziņas, attēlus un citus.

Saglabā svarīgus kontaktus un labākās bildes

Lielākā daļa jaunāko tālruņu automātiski augšupielādē attēlu, video, kontaktu un citu svarīgu datu kopijas mākoņos jeb attālinātās informācijas glabātuvēs, piemēram, Dropbox, One Drive vai līdzīgās. Tajās informācijai var piekļūt no jebkuras ierīces ir interneta pieslēgumu – ja rezerves kopijas ir saglabātas, tās var lejupielādēt arī jaunajā tālrunī.

Viens no populārākajiem pakalpojumiem automātiskai kontaktu apkopošanai ir Google, kas lietotāja privātajā kontā saglabā kontaktu grāmatu un papildina to ik reizi, kad tālrunī tiek pievienots kontakts. Aktivizējot jaunu Samsung ierīci, tā automātiski piedāvās lejupielādēt kontaktu grāmatu.

Kā iztīrīt iepriekšējo telefonu?

Pēc tam, kad datiem ir izveidotas rezerves kopijas vai tie ir pārsūtīti uz jauno telefonu, vecajā ierīcē var droši atjaunot rūpnīcas iestatījumus jeb, vienkārši sakot, pilnībā iztīrīt tālruņa atmiņu. Visdrošāk informāciju ir vispirms šifrēt (izvēlnē Iestatījumi-Bloķēšanas ekrāns un drošība-Citi drošības iestatījumi-Šifrēt ierīci) un tad izdzēst (izvēlnē Iestatījumi-Dublēšana un atiestatīšana-Sākotnējo datu atiestate). Tas garantē, ka datiem, kas iepriekš glabāti ierīcē, vairs piekļūt nevarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu