Apple patentē ierīci ar izliektu ekrānu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Patentu birojā no kompānijas Apple ir saņemti dokumenti, kuros aprakstīta ierīce ar izliektām ekrāna malām. Lai arī Apple ne vienmēr savas patentētās idejas īsteno praksē, šādas ierīces nonākšana sērijveida ražošanā tiek uzskatīta par diezgan reālu. Dienas gaismu tā varētu ieraudzīt 2018.gadā.

Par pamatu šim pieņēmumam kalpo informācija no Korejas, ka Samsung Electronics ir sācis piegādāt izliektos Flex tipa OLED tehnoloģijas testu eksemplārus. Industrijas analītiķi tādējādi uzskata, ka nākamās paaudzes Apple viedtālruņi, kuru iznākšana gaidāma 2018.gadā, būs tieši ar šādiem ekrāniem. Par to, atsaucoties uz publikāciju tīmekļa vietnē Apple Insider, vēsta Newsru.com.

Patentu pieteikuma dokumentācijā iekļautās skices liek domāt, ka iPhone kādā jaukā dienā līdzināsies Samsung Galaxy S6 Edge, taču tam būs krietni vien praktiskāks noliekto maliņu lietojums. Aprakstā minēts, ka

ar liekto maliņu palīdzību tiks ieviesti jauni lietotāja identifikācijas principi, balstoties uz žestu atpazīšanu.

Kaut ko daļēji līdzīgu ar tā dēvēto Knock Code savos progresīvākajos viedtālruņos izmanto LG.

Vēl no zīmējumiem patentu pieteikumā noprotams, ka

paaudžu maiņas gaitā iPhone šķirsies no fizikālās pogas viedtelefona priekšpusē.

Tiesa gan, runas par šādām transformācijām iPhone priekšpusē klīst jau sen. Tas gan nenozīmē, ka iPhone vairs nebūs Touch ID pirkstu nospiedumu skeneris - tas, pateicoties kompānijas Qualcomm izstrādēm, tiks integrēts ekrānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu