Huawei sūdz tiesā Samsung par patentu pārkāpumiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas tehnoloģiju gigants «Huawei Technologies Ltd.» trešdien paziņoja, ka ir sācis prāvas ASV un Ķīnā pret Dienvidkorejas mobilo tālruņu ražotāju «Samsung Electronics Ltd.», apsūdzot to patentu pārkāpumos.

«Huawei» pavēstīja, ka vēlas saņemt «saprātīgu kompensāciju» no «Samsung», bet neminēja konkrētu skaitli.

«Huawei» ir vadoša loma telefonu kompāniju izmantota tīklu pārslēgšanas aprīkojuma ražošanā, un šī kompānija 2009.gadā nāca klajā ar savu viedtālruņu zīmolu. «Huawei» pērn bija trešajā vietā pasaulē viedtālruņu noieta ziņā un šī gada pirmajā ceturksnī tās daļa globālajā viedtālruņu tirgū bija 8,2%, liecina uzņēmuma «International Data Corporation» dati.

Pirmajā ceturksnī «Samsung» bija lielākā daļa viedtālruņu tirgū – 24,5%, bet «Apple» bija otrajā vietā ar 15,3%.

Prāvas pret «Samsung» attiecas uz četriem mobilo tālruņu patentiem un astoņiem tīklu patentiem, informēja «Huawei» preses sekretārs Džo Kelijs. Viņš paskaidroja, ka «Huawei» nelūdz tiesu ierobežot «Samsung» tālruņu tirdzniecību.

«Huawei» intelektuālā īpašuma departamenta prezidents Dins Dzjaņsjins pauda cerību, ka «Samsung» parakstīs licences līgumu «un sadarbosies ar «Huawei», lai kopīgi virzītu uz priekšu šo nozari».

«Mēs pienācīgi izskatīsim sūdzību un veiksim attiecīgi rīkosimies, lai aizstāvētu «Samsung» biznesa intereses,» paziņoja «Samsung» e-pasta vēstulē.

«Huawei» pavēstīja, ka pērn iztērējusi 59,6 miljardus juaņu (astoņus miljardus eiro) pētniecībai un attīstībai. Ķīnas valdības dati rāda, ka tas ir lielākais pētniecības budžets Ķīnas kompāniju vidū.

«Huawei» ir patentu šķērslicencēšanas līgumi ar desmitiem firmu. Patenti par šādas tehnoloģijas licencēm var maksāt simtiem miljonu eiro gadā.

«Huawei» lietas pret «Samsung» ir ierosinātas ASV federālajā tiesā Kalifornijas štatā un Ķīnas dienvidu pilsētā Šeņdžeņā, kur atrodas «Huawei» galvenais birojs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu