Lidmašīnas iluminators kļūst par planšeti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Franču kompānija Vision Systems prezentējusi lidmašīnas iluminatoru, kurš var funkcionēt arī kā planšete. Šādus logus kompānija pamatā plāno uzstādīt privātajām lidmašīnām.

Izstrādājums, kas nodēvēts par Acti-Vision Window, būtībā ir vieda stikla pakete, kurā viens no elementiem ir elektrohromatisks stikls, kura gaismas caurlaidība mainās atkarībā no stiklam pievadītā strāvas stipruma. Šī tehnoloģija, lai arī izklausās sarežģīta, nav nekāds jaunums. Mercedes-Benz vairākos savos modeļos elektrohromatiskus stikla jumtus, kuru caurspīdīgumu var izmainīt dažu sekunžu laikā, piedāvā jau vairākus gadus.

Bez elektrohromatiskā slāņa Acti-Vision Window ir vēl viens, būtībā LCD ekrāns. Tas apgādāts ar gaismas diožu apgaismojumu un skārienjutīgu slāni, pateicoties kuram iluminatoru iespējams izmantot kā planšetdatoru.

Lai aktivizētu planšetdatora režīmu, atliek vien pieskarties iluminatora apakšējai daļai. Šajā brīdī elektrohromatiskais stikls aptumšosies un ieslēgsies LED fona apgaismojums, bet uz otra stikla varēs pārlūkot internetu, skatīties fotogrāfijas utt.

Acti-Vision Window var tikt izmantots arī kā caurspīdīgs ekrāns, uz kura tiek attēloti āra temperatūras dati, informācijas par laika apstākļiem galamērķī u.c., ainavai ārpus lidmašīnas paliekot pilnībā vai daļēji redzamai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu