Pētījums: ASV strauji pieaugusi viedtelefonu lietošana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāk nekā trīs ceturtdaļas pieaugušo amerikāņu izmanto viedtālruni, liecina organizācijas «Pew Research Center» veiktais pētījums.

Tajā secināts, ka 77% pieaugušo ASV pērnā gada nogalē bija viedtelefons, un šis īpatsvars vairāk nekā dubultojies salīdzinājumā ar 2011.gadu, kad šādas ierīces Savienotajās Valstīs lietoja 35% cilvēku.

Šo kāpumu veicinājis viedtālruņu lietošanas pieaugums starp iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem un cilvēkiem virs 50 gadu vecuma.

«Pew Research Center» vēsta, ka viedtelefonu lietošana visizplatītākā ir starp pieaugušajiem vecumā zem 29 gadiem. Viedtelefoni ir 92% šī vecuma cilvēku.

Tikmēr planšetdatori bija 51% amerikāņu, kas ir krietni vairāk salīdzinājumā ar vien 3% 2010.gadā.

Pētījumā arī konstatēs to amerikāņu skaita pieaugums, kuriem mājās ir ātrgaitas internets, pēc neliela krituma 2013. un 2015.gadā. Aptuveni 73% ASV iedzīvotāju mājās ir ātrgaitas interneta pieslēgums, bet internetu lieto rekordliels īpatsvars jeb 88% amerikāņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu