Skūpstīties caur telefonu? Tā ir realitāte!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ziņapmaiņas aplikācijās un rīkos ir daudz dažādu iespēju sarunas biedram nosūtīt bučiņu. Tomēr tā ir tikai bildīte, kas tikai pavēsta par sarunu biedra nodomiem, taču neļauj viņu fiziski sajust.

Pārīšiem, kam vēl taureņi vēderā un rozā brilles uz acīm, fiziskais kontakts ir ļoti būtisks - bez pieskārieniem un skūpstiem ilgi gaidītās tikšanās nav iedomājamas. Taču, tā kā dzīve ir nežēlīga un samīlējušies cilvēki nevar būt visu laiku kopā, Londonas Sitijas universitātes datorzinātņu studente Emma Janna Žanga attīsta risinājumu šādiem mirkļiem - ierīci Kissenger un atbilstošu aplikāciju.

Kissenger izstrāde un testēšana turpinās jau vairākus gadus. Tā ir viedtālruņa turētājs ar plastikāta paneli apakšējā daļā. Kad tam pieskaras, pieskāriena stiprums un saskares punkti tiek pārsūtīti identiskam panelim, ko lieto sarunas biedrs.

«Skūpstīšanās ir vistiešākais un universālākais intimitātes un pieķeršanās apliecinājums,» skaidro Žanga. «Tas ir veids, kā mēs stiprinām savstarpējās saites. Piedevām skūpstīšanās mazina stresu un asinsspiedienu.»

Kissenger darbības pamatā ir spiediena sensori un aktuatori, kuri fiksē un caur speciālu aplikāciju datus pārsūta otrai ierīcei. Tā saņemtos datus savukārt pārvērš fiziski sajūtamā kontaktā. Aplikācijai ir arī video zvana funkcija, tādēļ zināmos brīžos var šķist, ka skūpsti reālu cilvēku. Tiesa gan, mēles funkcijas Kissenger pagaidām vēl nav.

Foto: Publicitātes foto

Skaidrs, ka Kissenger var lietot ne tikai nupat samīlējušies balodīši, bet arī ilgāku laiku kopā pavadījuši cilvēki vai mātes, kas vēlas pirms naktsmiera sabučot savus bērnus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu