«Samsung» no atsauktajiem «Note 7» izņems vērtīgos metālus un atsevišķas detaļas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija «Samsung Electronics» paziņojusi, ka no atsauktajiem viedtālruņiem «Galaxy Note 7» izņems zeltu un citus metālus, kā arī atsevišķas detaļas.

Kompānija otrdien informēja, ka no atsauktajiem vairākiem miljoniem viedierīču, kas no tirgus tika izņemtas aizdegšanās draudu dēļ, kopumā varētu tiks atgūtas 157 tonnas zelta, sudraba, kobalta, vara un citu metālu. «Samsung» gan neprecizēja, ko darīs ar atgūto metālu.

No atsauktajiem viedtālruņiem tiks izņemti ekrāna moduļi, atmiņas kartes, kameras moduļi un citas detaļas. Detaļas tiks pārdotas atsevišķi vai otrreiz pārstrādātas.

Tāpat, cenšoties samazināt atkritumu daudzumu, «Samsung» Dienvidkorejā sākusi 400 tūkstošu viedtālruņu «Galaxy Note FE» tirdzniecību. Šis modelis izgatavots no neizmantotām «Note 7» detaļām.

Pērn kompānija piedzīvoja reputācijas un finanšu triecienu, kad tās jaunais viedtālruņu modelis «Note 7» bija jāatsauc no tirgus, jo vairākos gadījumos pēc pārkaršanas aizdegās tā akumulators.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu