Miega veicinātājs, 3D telefons, saules dakstiņi un citi gadžeti tehnoloģiju entuziastiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pasaulē populārās jaunāko tehnoloģiju izstādēs, piemēram, «Consumer Electronic Show» un «Mobile World Congress» ražotāji kārdina gan ar savu inovatīvo izgudrojumu prototipiem, gan arī gluži reālām ierīcēm, kas palīdz risināt dažādas sadzīves situācijas. Mobilo sakaru operators BITE ir apkopojis informāciju par dažām interesantām, ievērības vērtām ierīcēm, kuru priekšrocības novērtēs pat prasīgākie mūsdienu tehnoloģiju lietotāji.

 
Foto: Publicitātes foto

Sensors NIMA, kas ēdienā meklē alerģiskas vielas

«Attīstoties tehnoloģijām, ierīču piedāvājums tirgū kļūst aizvien bagātīgāks, jo ražotāji nepārtraukti domā, kā pārsteigt lietotājus. Šā brīža tendences liecina, ka aizvien palielinās pieprasījums pēc funkcionālām ierīcēm, kas ne vien nodrošina izklaidi, bet arī palīdz risināt praktiskas vajadzības. Taču tas neizslēdz arī dārgus un ekstravagantus risinājumus, piemēram, revolucionārus viedtālruņus 3D satura baudīšanai vēl nebijušā kvalitātē vai stikla jumta dakstiņus saules enerģijas akumulēšanai, ko iekļāvām šajā izlasē, jo tie lieliski ilustrē mūsdienu tehnoloģiju daudzveidību,» norāda BITES Mobilo ierīču un loģistikas nodaļas vadītājs Roberts Birnbaums.

Pasaulē strauji pieaug to cilvēku skaits, kuriem ir kāda alerģiska slimība. Piemēram, Eiropas Alerģijas un klīniskās imunoloģijas akadēmijas prognozes liecina, ka līdz 2025.gadam alerģija būs jau pusei Eiropas Savienības iedzīvotāju. Tāpēc kompānija «6SensorLabs» ir radījusi visai aktuālu viedpalīgu – sensoru «NIMA», kas dažu minūšu laikā spēj izanalizēt nelielu ēdiena paraugu un noteikt, vai tas satur glutēnu vai zemesriekstus. Jāpiebilst, ka šis sensors ir ļoti kompakts, tāpēc to var ērti pārnēsāt rokassomiņā vai kabatā. Plānots, ka tirdzniecībā šī inovatīvā ierīce, kas tika prezentēta CES 2018, nonāks jau šogad.

 
Foto: Publicitātes foto

Virtuālās realitātes brilles «Oculus Go»

Lieliska ziņa tiem, kurus saista virtuālā realitāte, – «Facebook» meitasuzņēmums «Oculus» radījis risinājumu, virtuālās realitātes briļļu komplektu «Oculus Go», kura izmantošanai nevajag ne vadus, ne dārgas konsoles vai specifiskus viedtālruņus. Šīs brilles izstrādātas no elpojoša auduma, ir ērti pielāgojamas galvas izmēram un, ja var ticēt ražotāja solījumiem, to ekrāns būšot īpaši dzidrs, ar izciliem krāsu kontrastiem un [citām unikālām īpašībām. Starp citu – portālā «The Verge» pieejamā informācija liecina, ka «Facebook» plāno jaunā produkta prezentāciju šāgada maijā.

 
Foto: Publicitātes foto

Bezvadu videonovērošanas kamera «ARLO Pro»

CES 2017 Inovāciju balvas laureāte ir kompānijas «Netgear» lolojums – gudrā 100% bezvadu videonovērošanas kamera «ARLO™ Pro», kas, pateicoties plašajai funkcionalitātei, piemērota lietošanai gan privātām, gan biznesa vajadzībām. Tā ne tikai nodrošina HD kvalitātes video plūsmu, 130o skatīšanās leņķi un divvirzienu audio saziņu. Šī kamera ir mitrumizturīga, bet ierīcē iebūvētie sensori reaģē kā uz skaņu, tā kustību, turklāt gaismā un tumsā, tāpēc tā piemērota lietošanai gan telpās, gan ārpus tām. Savukārt, saslēdzot vairākas «ARLO™ Pro» kameras vienā tīklā, var ātri un ērti izveidot efektīvu novērošanas sistēmu, kas tiek vadīta attālināti – izmantojot šim nolūkam mobilo aplikāciju.

Ja vēlies zināt, kas notiek tavā īpašumā, bet tas atrodas vietā, kur nav attīstīta infrastruktūra, ir vērts iepazīties ar «ARLO™ Pro» mazo «māsu» – mobilo bezvadu kameru «ARLO™ Go». Tās funkcionalitāte ir ļoti līdzīga, taču šī kamera darbojas ar SIM karti, tāpēc ir ērti lietojama vietās, kur ir pieejams mobilais 3G/4G tīkls, piemēram, ne vien vasarnīcā vai noliktavā, bet arī pļavā, mežā u.tml.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Telefons ar hologrāfisku 3D ekrānu

Par kompānijas «Red» ražoto kameru kvalitāti var pārliecināties, noskatoties filmu «Marsietis», Galaktikas sargi» vai «Transformeri», kas tika filmētas tieši ar šīm kamerām. Taču šis uzņēmums mērķē tālāk par kino industriju – šogad plašākai publikai tiks prezentēts viedtālrunis «Red Hydrogen», kas esot viens no 2018.gada ekstravagantākajiem jaunumiem tehnoloģiju pasaulē. Runā, ka šīs ierīces cena iepriekšpārdošanā būs ap 1300 eiro, kas nudien nav lēti. Taču, kā apgalvo «Red» pārstāvji, telefons pilnībā attaisnos tā vērtību, jo tam būšot ne vien katra kinomāna cienīga, kvalitatīva kamera, bet arī revolucionāra tehnoloģija – «hologrāfisks» ekrāns, kas nodrošina ne vien iespēju redzēt 3D saturu bez speciālām brillēm, bet arī aplūkot objektus no visām pusēm.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Somnox - miega kvalitātes uzlabošanai

Nīderlandē radītais robots «Somnox», kas tika prezentēts CES 2018, paredzēts miega kvalitātes uzlabošanai, tāpēc tā priekšrocības novērtēs tie, kas cieš no miega traucējumiem. Šis praktiskais viedpalīgs atgādina mazu spilvenu, kas aprīkots ar akselerometru, audio un oglekļa dioksīda sensoriem. Mēģinot aizmigt, ierīce jātur pie krūtīm – tās vibrācijas imitē cilvēka elpošanas ritmu, palīdzot atslābināties un noregulēt elpošanu, bet audio funkcija ļauj atskaņot šūpuļdziesmas saldākam miegam.

 
Foto: Ekrānšāviņš no video

Jumta dakstiņi, kas uzkrāj saules enerģiju

Ja uz tava mājokļa jumta nav uzstādīts kompāniju «Tesla» un «SolarCity» radītais risinājums «Solar Roof», vari uzskatīt, ka jumts ir pavisam oficiāli «tehnoloģiski» novecojis. Parastos saules paneļus visbiežāk uzstāda uz ēku jumtiem, turpretī «Solar Roof» saules enerģijas iegūšanas sistēma tiek integrēta jumta dakstiņos, kas veidoti no stikla, tāpēc to lietošanas ilgums ir teju bezgalīgs, bet to efektivitāte, salīdzinot ar tradicionālajiem saules enerģijas paneļiem, esot 98%.

Kaut arī plašākai sabiedrībai šis produkts tika prezentēts jau 2016.gadā, pārdošanā tas nonākšot vien šāgada maijā, un viena jumta dakstiņa cena būšot ap 34 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu