Pirmie iespaidi: Honor 9 Lite

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ne visiem ir pa kabatai pat uz nomaksu iegādāties viedtālruņu ražotāju flagmaņus par tuvu tūkstoš eiro. Taču mūsdienās tirgū piedāvājums ir gana plašs, lai pie kabatas izmēra datora ar prāvu ekrānu tiktu ar krietni vien ierobežotākām finansiālajām iespējām.

Pavisam nesen Ķīnas tehnoloģiju kompānija Huawei prezentēja savus jaunākos flagmaņus, kas pārstāv P20 sēriju un dārgākajā, Porsche Design, izpildījumā maksā vairāk nekā pusotru tūkstoti eiro.

Neapšaubāmi arī šādiem telefoniem ir un būs pircēji, taču lielai sabiedrības daļai šāda cenu līmeņa telefons nav pa rokai un varbūt pat nav nepieciešams. Šā iemesla dēļ Huawei paspārnē pirms dažiem gadiem tika izveidots apakšzīmols Honor, kurš ātri vien kļuva par spēcīgu konkurentu Ķīnas «mazcenas» telefonu tirgū. Neilgā laikā Honor viedtālruņi nonāca arī citās Āzijas valstīs, kā arī sasniedza Eiropu, esot alternatīva dziļākas saknes iedzinušiem zīmoliem.

f2.2, 1/33, ISO250
f2.2, 1/33, ISO250 Foto: Ingars Tenis, TVNET

Tā kā Honor darbību pamatā izvērš tīmekļa platformās un veikalos taustāmā formā piedāvā tikai daļu savas produkcijas,

tiek taupīti līdzekļi un ir iespējams pazemināt arī galaprodukta cenu.

Taču, tas, ka telefons maksā mazāk, nebūt nenozīmē, ka ir būtiski apgraizīta tā veiktspēja.

Viens no jaunākajiem Honor viedtālruņiem, kas jau drīzumā nonāks pārdošanā, ir modelis 9 Lite. Tā sastāvdaļas nav no augstākajiem tehnoloģisko sasniegumu plauktiem, taču telefons strādā gana raiti un plūdeni. Tiem, kas ir pazīstami ar Huawei tālruņiem, adaptēties Honor lietošanai arī nebūs grūti, jo tālruni darbina «emocionālās lietotāja saskarnes» jaunākā versija EMUI 8.0, kuras bāze ir operētājsistēma Android 8.0 Oreo.

f2.2, 1/2433, ISO50, HDR
f2.2, 1/2433, ISO50, HDR Foto: Ingars Tenis, TVNET

Lai gan 9 Lite ir pamatīgs un smalks 5,65 collu (1080 x 2160 pix, 428 ppi) ekrāns, šauro korpusa maliņu dēļ telefonu var ērti lietot ar vienu roku. Tā alumīnija rāmis satur priekšējo un aizmugurējo stikla paneli, ko daudziem noteikti gribēsies pasargāt. Te lieti noderēs komplektā iekļautais cietas plastmasas vāciņš, ko ar laiku noteikti varēs aizstāt ar elegantāku piederumu.

Pateicoties matētajam vāciņam, telefons arīdzan drošāk turas rokā,

turklāt aizmugurējais panelis ir pasargāts no pirkstu nospiedumiem, pret ko tas ir visnotaļ jutīgs. Žēl tikai, ka tādā gadījumā nevar novērtēt gludi pulēto dizainu.

f2.2, 1/1292, ISO50
f2.2, 1/1292, ISO50 Foto: Ingars Tenis, TVNET

Par telefona veiktspēju gādā astoņu kodolu procesors un 3 GB operatīvā atmiņa. Augstākās raudzes viedtālruņiem ir vismaz divreiz vairāk, bet arī trīs gigabaiti izrādījās pietiekami un ar rezervi. Pat grūti iztēloties, ka vēl pirms gada lietoju telefonu, kam bija 1,5 GB RAM.

Datu glabāšanai kombinācijā ar 3 GB RAM ir pieejami 32 gigabaiti iebūvētās atmiņas.

Bilžu un lietotņu dēļ no tās gan ātri vien pāri paliek tikai puse, tādēļ labi vien, ka 9 Lite var ievietot līdz pat 256 GB microSD atmiņas karti.

Foto: Publicitātes foto

Honor 9 Lite kā viens no retajiem mūsdienu telefoniem ir apgādāts ar četrām kamerām, proti, 13 Mpix + 2 Mpix kamera tam ir gan priekšā, gan aizmugurē. Aizmugurē lēcas ir nedaudz tumšākas (F2.2 pret priekšpuses kameru dueta F2.0), taču attēli sanāk cenu kategorijai atbilstoši. Pie tam kameras ātrdarbībā nejūt būtisku atšķirību no trīskārt dārgākiem telefoniem.

Priecē arī telefona atbloķēšanas ātrums, izmantojot korpusa aizmugurē pa vidu iebūvēto pirkstu nospiedumu skeneri.

Ja ticam ražotājam, tad 9 Lite var pamodināt 0,25 sekundēs un, jo vairāk telefons tiek lietots, jo labāk tas apgūst pirkstu nospieduma zīmējumu un atbloķējas ātrāk.

Foto: Publicitātes foto

Lai gan 9 Lite ir košs, liels FHD+ ekrāns, telefons pēc uzlādes droši kalpos visas dienas vai pat vairāk nekā dienas garumā. Protams, ja skatīsies filmas vai spēlēs grafikas bagātas spēlītes, baterijas 3000 mAh resursi izsīks ātrāk. Laboratorijā katrā ziņā pārbaudīts, ka

telefona ekrānā kino var vērot 13 stundas, bet mūziku klausīties 86 stundas.

Taču kurš gan telefonā video skatās 13 stundas bez apstājas? Drīzāk jau rīta braucienā uz skolu vai darbu palasa jaunākās ziņas, pārbauda Facebook un Instagram jaunumus, uzņem kādu foto un uzspēlē šahu. Jāatceras vienīgi, ka telefons neatbalsta ātro uzlādi, tāpēc jārēķinās, ka intensīvi lietota telefona spēku atjaunošanai pāris stundas būs nepieciešamas.

Foto: Publicitātes foto

Cik Honor 9 Lite maksās? Kompānija galvo, ka ne vairāk par 250 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu