Pasaules iedzīvotāju skaits 2050.gadā sasniegs 9,9 miljardus

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JERRY LAMPEN / ANP

Sapnis par ģimenes māju ar plašu pagalmu, baltu žogu un divām automašīnām var izplēnēt gaisā ne vienam vien. Pasaules iedzīvotāju skaits strauji aug no gada uz gadu, taču vietas uz Zemes ir tik, cik ir. Jaunā ziņojumā atklāts, ka līdz 2050. gadam pasaules iedzīvotāju skaits varētu sasniegt 9,9 miljardus, kas ir visai satraucošs skaitlis, vēsta «News.com».

Pašlaik uz Zemes dzīvo aptuveni 7,6 miljardi iedzīvotāju un, ja prognozes ir patiesas, tad 34 gadu laikā iedzīvotāju skaits pieaugs par 33 procentiem. Kamēr eksperti lēš, ka lielākais pieaugums ik gadu ir Āfrikā, arī attīstītākajos kontinentos iedzīvotāju skaits turpina strauji kāpt.

Lai gan šobrīd iedzīvotāju daudzumu izjūt tādas lielas metropoles kā Ņujorka, Pekina vai Londona,

pavisam drīz cilvēkiem pārpildītie vilcieni un metro varētu būt mazākā problēma.

Lai apmierinātu iedzīvotāju vajadzības, katrai valsti nāksies nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru. Lai gan Zeme ir gana liela, lai to visu īstenotu, eksperti apgalvo, ka cilvēkiem nāksies dzīvot blīvāk. Pieaugs daudzstāvu dzīvokļu nami, līdzīgi kā tas jau vērojams Amerikā un Āzijā.

Taču pētnieki mierina, ka nodarbinātības ziņā nekas nemainīšoties. Jo vairāk cilvēku būs uz Zemes, jo vairāk būs vajadzību, tādēļ darba spēks būs vajadzīgs vienmēr.

Lai nu kā,

pats satraucošākais faktors ir dabas resursi, kas jau tagad nav pietiekamā daudzumā.

Un, jo vairāk iedzīvotāju pasaulē, jo lielāks būs arī piesārņojuma līmenis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu