Latvijā populārākie - Gulbji, Baloži un Vilki (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajās tikko pavadītajās brīvdienās, atzīmējot Rīgas Zooloģiskā dārza 96. dzimšanas dienu, kas būs 14. oktobrī, cilvēkiem, kuru vārdā vai uzvārdā dzīvnieka nosaukums, bija iespēja apmeklēt zoodārzu par puscenu. Ja dzīvnieka nosaukums gan vārdā, gan uzvārdā – ieeja bez maksas.

Šāds pasākums zoodārzā notiek jau piecus gadus un, šķiet, ir ļoti gaidīts.

Kopumā atsaucība šai akcijai bija necerēti liela, un divās dienās zoodārzā reģistrēts 1841 apmeklētājs, kurš lepojās ar dzīvnieka nosaukumu savā vārdā vai uzvārdā (pagājušajā gadā – 745).

Kopumā pasēs un vadītāja apliecībās saskaitīti 56 sugu putnu, 43 sugu zvēru, 17 dažādu zivju un 18 kukaiņu, kā arī zirnekļu, pūķu un dažādu citu dzīvnieku pasaules pārstāvju nosaukumi.

16 zoodārza draugiem dzīvnieka nosaukums bija gan vārdā, gan uzvārdā (10 Mārītēm – Bitei, Lūsei, Gailei, Briedei, Zutei, Zvirbulei, Sīlei un Strazdai. Prieks bija sastapt arī Kairu Gulbi, Kaiju Daugavvanagu, Alni Lielbriedi u.c.)

Pēc sestdienas rezultātiem (kopumā 545 „zvērīgo” vārdu īpašnieki) vadībā izvirzījās Gaiļi, Gulbji un Kazas (ieskaitot dažādus šo uzvārdu atvasinājumus), taču svētdien situācija krietni mainījās.

Apkopojot visu informāciju no zoodārza kasēm, nācās secināt, ka visčaklākie zoodārza draugi ir:

GULBJI - 101, BALOŽI – 89, VILKI – 88, LĀČI - 83. Pie lielākajām saimēm pieskaitāmi arī Gaiļi – 71, Zaķi – 61, Brieži – 60, Zvirbuļi – 52, Strazdi – 47, Kazas – 47.

Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegtajām ziņām var secināt, ka Latvijas iedzīvotāju vidū uzvārdā ļoti populārs putns ir balodis (Baloži un Golubevi kopā 6525). Šodien reģistrēti vien 14, kas ir tikai 12. rezultāts. Savukārt Vilku (arī Vilciņu un Volkovu) skaits Latvijā ir 4117, kas liecina, ka 22 „vilki” zoodārzā šodien ir visai apkaunojošs rezultāts, salīdzinot ar šīs dienas līderiem Gaiļiem un Petuhoviem (Latvijā – 2301).

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu