Video: Svētku uguņošana pasaules lielākajās pilsētās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar skaļām svinībām, uguņošanu un pat Ginesa rekordu jaunais gads sagaidīts arī pasaules lielākajās pilsētās.

Kā pirmie jauno gadu sagaidīja vistālāk austrumos esošo Klusā okeāna salu iedzīvotāji, taču pirmais krāšņais salūts tika piedzīvots Austrālijā. Valsts lielākā pilsēta Sidneja 2015.gadu ievadīja ar tropiskas tematikas caurstrāvotu pirotehniskas šovu uz Ostas tilta un Sidnejas Operas. 12 minūtes ilgais šovs izmaksājis gandrīz 7 miljonus Austrālijas dolāru un klātienē to redzēja apmēram pusotrs miljons cilvēku.

Rekorda cienīga jaunā gada sagaidīšana tika piedzīvota arī Dubajā, Apvienotajos Arābu Emirātos. Uz pasaulē augstākā debesskrāpja rūpīgi pārdomātā šovā iemirdzējās 70 tūkstoši paneļu ar gaismas diodēm. Klāt bija arī Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji, kas fiksēja to kā lielāko gaismas diožu displeju pasaulē.

Spītējot vēsajam laikam apmēram miljons cilvēku pulcējās uz jaunā gada sagaidīšanas svētkiem Ņujorkas Taimskvērā, kur uzstājās dziedātāja Teilore Svifta. Pasākumā, kuru tiešraidē televīzijā skatījās apmēram 200 miljoni amerikāņu, klātesošie steidza fotografēt selfijus, kad vairāk kā piecas tonnas smagā, kristāla elementiem rotātā lode sāka slīdēt uz leju minūti pirms Jaunā gada iestāšanās.

Ķīnas galvaspilsēta kāro izcīnīt 2022 gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanas tiesības, un šī vēlme bija redzama arī jaunā gada sagaidīšanas svinībās. Tūkstošiem cilvēku pulcējās pie vienas no 2008 gada olimpisko spēļu galvenajām norises vietām, tā dēvētās Putna ligzdas, vērojot četras stundas garu priekšnesumu, kas noslēdzās – tieši pusnaktī.

Honkonga ir nākamā pilsēta aiz Sidnejas kas pretendē uz krāšņākā pirotehnikas šova titulu, ieskandinot 2015.gadu ar tradicionālo salūtu virs Viktorijas ostas. Piekrastē pulcējās simtiem tūkstoši cilvēku, kas noraudzījās astoņas minūtes ilgajā uguņošanā.

Arī Londona centās pārsteigt skatītājus ar elpu aizraujošu uguņošanu, kas gadu mijā izgaismoja debesis virs pilsētas. Jauno Gadu ieskandināja Bigbena zvani, taču tos drīz vien nomāca 11 minūtes ilga pirotehnikas dārdoņa Temzas krastos. Šī bija pirmā reize, kad tiem, kas vēlējās skatīties salūtu klātienē, bija jāpērk ieejas biļetes.

Krāšņa uguņošana tika sarīkota arī Berlīnē, kur jaunā gada sagaidīšana kā allaž notika pie Brandenburgas vārtiem. Klātesošos ar dziesmām izklaidēja Velsiešu operzvaigzne Katrīna Dženkinsa.

Tūkstošiem Krievijas galvaspilsētas iedzīvotāju jauno gadu sagaidīja pie Kremļa, noraugoties uguņošanā Maskavas upes krastos. Savukārt Sarkanajā laukumā 2015.gadu ievadīja video projekcija uz Spasskas torņa. Kremļa kuranti, kas tradicionāli ir iezvanījuši jauno gadu, šoreiz klusēja, jo tornī notiek remontdarbi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu