Vecāku neuzmanības dēļ atkal slimnīcā nogādāti bērni (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās smagas traumas gūtas uz ceļiem, pēc dažādu šķidrumu iedzeršanas un apdegumu gūšanas slimnīcā nogādāti arī mazi bērni, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Sestdien un svētdien NMPD mediķi devušies glābt 20 ceļu satiksmes negadījumos cietušos, atsevišķos gadījumos cilvēki guvuši smagas traumas, vienā gadījumā cilvēks miris.

Tā Daugavpilī smagas politraumas guvis kāds 18 gadus vecs jaunietis, kurš vadījis motociklu, kas sadūrusies ar vieglo automašīnu. Viļakā pēc riteņbraucēja un motorollera sadursmes bojā gāja kāds 73 gadus vecs vīrietis. Turpretī Kocēnu pagastā pēc divu vieglo automašīnu frontālas sadursmes smagas politraumas guvusi 65 gadus veca sieviete, savukārt 55 gadus vecs vīrietis guvis ribu lūzumu.

Brīvdienās traumas jau atkal guvuši mazi bērni. Divus gadus vecs zēns Jelgavā no mammas somas izņēmis piparu gāzes baloniņu un nejauši iepūtis sev sejā, gūstot abu acu ķīmisku apdegumu. Mazulis nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Savukārt Līvānos kāda ģimene vakar gatavojās šašliku cepšanai un netālu no grila bija novietojusi pudeli ar degmaisījumu, no kuras indīgo šķidrumu iedzēris trīs gadus vecs zēns. Mediķi zēnam veikuši kuņģa skalošanu un nogādājuši slimnīcā. Zemgales reģionā dienesta brigāde slimnīcā nogādāja arī kādu gadu un trīs mēnešu vecu bērnu, kurš no neaiztaisītas pudeles iedzēris krāsas šķīdinātāju.

Tāpat trīs sievietes brīvdienās sakoduši suņi. Neretā deviņus gadus veca meitene cieta no kaimiņu suņa kodiena. Mediķi meiteni ar dziļu plēstu brūci kreisajā apakšstilbā nogādāja slimnīcā. Tāpat slimnīcā nogādātas arī divas Jelgavas iedzīvotājas pēc nezināmu suņu kodieniem. Viena cietusī ir 43 gadus veca sieviete, kura guvusi kostas brūces rokā, otra ir 14 gadus veca meitene, kurai suns sakodis kāju.

Brīvdienās NMPD mediķi pie iedzīvotājiem devušies 1944 reizes, 351 izsaukums bija saistīts ar dažādām traumām un negadījumiem.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu