Iespējamā prostitūtu internetveikala mājas lapa atkal darbojas (147)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: meitenes24.lv

Policija pēcpusdienā bija bloķējusi iespējamo interneta mājaslapu, kurā kā internetveikalā tika tirgotas meitenes. Neoficiāla informācija liecina, ka mājaslapa "meitenes24" ir sieviešu resursu centra "Marta" sociālās reklāmas kampaņas sastāvdaļa. Portāls TVNET vakarā ap pulksten 20 pārliecinājās, ka minētā mājas lapa atkal darbojas.

Pievienota papildus informācija

Sākta lieta

Policijā saistībā ar šo izveidoto mājas lapu - "meitenes24" - sākta administratīvā lietvedība, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Administratīvā lietvedība sākta saistībā ar prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumiem, kas šajā mājaslapā esot atrasti, taču galvenokārt pārkāpums ir tas, ka interneta vidē ir aizliegts piedāvāt seksuāla rakstura pakalpojumus.

Patlaban policija noskaidro personas, kuras ir izveidojušas šo mājaslapu.

Izplata paziņojumu

Šodien interneta vidē tika izplatīts paziņojums, ka, "modernizējot prostitūcijas biznesu, Latvijā beidzot atvērts ērti lietojams prostitūtu internetveikals "www.meitenes24.lv". Tajā iespējams izvēlēties sev tīkamāko preci, neizejot no mājas vai biroja".

Mājaslapas veidotāji, kuri gan savus vārdus nebija atklājuši, izplatītajā paziņojumā uzsver, ka ideja par meiteņu iegādi internetā nav jauna. "Patiesībā kauns, ka mūsu valstī līdz šim nekā tāda nav bijis. Galvenais, ka tagad viss ir līmenī, katrai meitenei gan cena, gan fīčas norādītas. Prognozēju, ka mūsu ienākumi tikai uzlabosies un nākotnē varēsim paplašināties!".

Uzņēmuma galvenais menedžeris paziņojumā norādījis, ka "meitenes24" ir aktīvs uzņēmums ar lielu pieredzi prostitūcijas biznesā. "Apmācība notiek jau no bērna kājas, lielākoties ārvalstīs, tādēļ meiteņu pieredze un prasmes lielākoties tālu pārsniedz klientu fantāzijas. Uzņēmuma galvenie principi ir rūpes par klienta apmierinātību un elastīga atlaižu sistēma, ja prece nav izrādījusies kvalitatīva. Darbojas stingra iekšējās motivācijas sistēma. Kā apgalvo uzņēmuma vadība: "Mēs darbinieces stimulējam gan ar burkāniem, gan pātagām. Citiem biznesiem no mums vajadzētu pamācīties!"

Pa dienu, kad vēl šī mājaslapa darbojās, meitenes, kas gan vairāk izskatījās pēc lellēm, bija redzamas ietītas pārtikas plēvē ar uzlīmētu svītru kodu. Vienai meitenei esot pieredze jau no 14 gadiem.

Pārkāpts likums

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Linda Neimane-Zobena norādīja: jau tagad var teikt, ka ir pārkāpts Bērnu tiesību aizsardzības likums, jo tas paredz, ka interneta lapās, kurās attēloti kaili cilvēki, lapas apmeklētājam jāuzdod jautājums, vai viņš ir sasniedzis 18 gadu vecumu. Par šādu pārkāpumu lapas veidotājiem var draudēt administratīvais sods. Vai policija ir sazinājusies ar lapas veidotājiem, kā arī uz citiem jautājumiem viņa komentārus nesniedza.

Pazemo sievietes

Savukārt nevalstiskās organizācijas Patvērums Drošā māja vadītāja Sandra Zalcmane interneta portālam TVNET pauda viedokli, ka šis gadījums liek izvērtēt šādu interneta lapu pieejamību principā. Proti, tas liecina, ka jebkurš var brīvi veidot mājas lapu ar jebkādu saturu, tai skaitā ar seksuāla rakstura pakalpojumu sniegšanu.

„Cīnoties pret seksuālo pakalpojumu sniegšanu kā cilvēktirdzniecības formu, kas ir emocionāli smags pārdzīvojums sievietei, kura ir spiesta šo pakalpojumu piespiedu kārtā sniegt izģērbjoties pakalpojuma pircēja priekšā, manuprāt, šādas mājas lapas izveidošana veicina vēl vairāk sievietes pazemošanu," viņa atzina.

Komentāri (147)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu