Lielvārdē ganībās nezināms ļaundaris sašauj zirgu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielvārdes pusē šonedēļ kādā saimniecībā, visticamāk, ticis sašauts zirgs. Dzīvnieks pat bija norāvies no ķēdes un aizbēdzis. Ar Ogres policijas atbalstu zirgs nogādāts saimniecei, taču šāvējs vēl nav noskaidrots, piektdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Ievainotā zirga īpašniece Žanete Bērziņa raidījumam „Degpunktā” pastāstīja, ka netālu pie dzelzceļa sliedēm nepārtraukti notiekot šaudīšanās. Bieži vien „Vētru” saimnieki nakts laikā dodas pārbaudīt, vai kāds nav trāpījis viņu dzīvniekiem.

Taču šonedēļ kāds vēl nenoskaidrots šāvējs esot trāpījis viņu sporta zirgam, kas bailēs bija norāvies no ķēdes un aizskrējis prom. Saimnieki tikai no rīta konstatējuši, ka ganībās nav viena zirga, tāpēc izsaukuši policiju. Likumsargi dzīvnieku atraduši trīs kilometru attālumā no mājas.

„Zirgs tika atrasts citas mājas pagalmā, taču nevis nozagts, bet gan mājas īpašniece to bija piesējusi, lai tam nenodarītu skādi garāmbraucošās mašīnas. Zādzības fakts neapstiprinājās un līdz ar to tika pieņemts lēmums par atteikšanos no kriminālprocesa,” informēja Valsts policijas Ogres iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne.

Saimnieki tik ļoti priecājušies par zirga atrašanu, ka nebija pamanījuši brūci uz mājās atvestā zirga pēcpuses. Bērziņa atzīst, ka viņa bijusi šoka stāvoklī un tāpēc uzreiz neesot apskatījusi zirgu policistu klātbūtnē. Tikai vēlāk pamanījusi, ka asiņo brūce un zirga baltā aste kļuvusi brūnīga.

Zirgam ir šauta brūce, tā saimniecei apgalvojis veterinārārsts un kāds mednieks, kas apskatīja ievainoto dzīvnieku. Bērziņa par, iespējams, sašauto zirgu nebija informējusi Ogres policiju, tāpēc tā nevarēja raidījumam sniegt detalizētāku informāciju par notikušo.

Policijā izmeklēs šo lietu un meklēs vainīgo personu, ja zirga brūce patiesi izrādīsies šauta.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu