Dzērājšofera-policista lietas izskatīšanā kārtējie šķēršļi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesa šodien pierādījumu trūkuma dēļ pārcēlusi uz nākamā gada 9.janvāri administratīvās lietas izskatīšanu, kurā par braukšanu dzērumā ar dienesta automašīnu apsūdzēts Gulbenes kriminālpolicijas jaunākais inspektors Ilgvars Cēgelis, šovakar informēja LNT raidījums „Degpunktā”.

Iepriekš vairākkārt Ilgvara Cēgeļa slimības dēļ tika atliktas tiesas sēdes un pārceltas uz vēlāku laiku. Savukārt šo trešdien Gulbenes rajona tiesas sēdi pārcēla pierādījumu trūkuma dēļ. Kādu tieši pierādījumu trūkst, to „Degpunktam” tiesā neprecizēja.

Jurists vērš uzmanību uz dīvainībām

Iztaujājot jurisprudences ekspertu Juri Marinu, raidījums vēstīja, ka šādās situācijās advokāti rīkojoties pēc viena scenārija. Parasti tiekot izmantoti klasiskie līdzekļi – policijas darbinieku ziņojumi un liecības, kā arī varētu mēģināt apšaubīt ekspertīzes rezultātus vai tehniskos līdzekļus, ar ko šie rādījumi, piemēram, alkohols, organismā tiek konstatēti.

„Citus kaut kādus pierādījumus pie šāda notikuma apraksta ir patiešām grūti iedomāties,” komentēja jurists Marins. „Ja cilvēks nav vainīgs, tad viņa interesēs ir kaut rītdien šo lietu izskatīt un publiski pateikt, ka es esmu nevainīgs,” viņš uzskata.

Jurists Cēgeļa gadījumā saskata vēl otru dīvainību, proti, cilvēkam, raugoties no starptautisko tiesību viedokļa, ir tiesības uz ātru un efektīvu lietas izskatīšanu tiesā. „Tad izskatās nedaudz nenormāli tas, ka cilvēks pats nemaz nevēlas šo izskatīšanu,” uzskata Marins.

Vai apsūdzētais apzināti novilcina laiku?

Pēc Cēgeļa pieķeršanas braucam dzērumā pagājuši jau teju trīs mēneši. Tiesas tiek atceltas regulāri – sākumā slimošanas dēļ, tagad pierādījumu trūkuma dēļ. Marins pieļāva: „Maz ticami, ka cilvēks ir slimojis nepārtraukti un ar tādām slimībām, kas ir traucējušas iepazīties ar šo te lietu un pieprasīt pierādījumus.”

Administratīvajām lietām ar laiku iestājas noilgums, vērsa uzmanību jurists. Tāpēc viņš neizslēdz varbūtību, ka šajā gadījumā, iespējams, tiek apzināti novilcināts laiks. „Teorētiski tad var nonākt pie tā, ka atzīst to, ka viņš ir izdarījis, bet ir iestājies noilgums un viņam nevar piemērot sodu,” teica Marins.

Līdz ar to pārkāpumā pieķertais Gulbenes policists varētu palikt nesodīts un pat palikt dienestā, informēja raidījums.

Policistu reibumā aizturēja Rīgas kolēģi

TVNET jau vēstīja, ka šā gada oktobra sākumā policistu reida laikā aizturēja Ceļu policijas ekipāža no Rīgas. 1959.gadā dzimušais Cēgelis ar netrafarētu dienesta automašīnu ''VW Caravelle" braucis ar 1,41 promili alkohola.

Par šo policijas darbinieka pārkāpumu sabiedrība uzzināja, pateicoties kādam aculieciniekam, kas "Degpunktā" sniedza informāciju par Cēgeļa aizturēšanu pulksten divos naktī.

Visticamāk, šī lieta sabiedrībai tiktu noklusēta, jo Gulbenes policijas iecirknī bijis dots rīkojums par šo likumpārkāpumu neinformēt plašsaziņas līdzekļus. Šo faktu "Degpunktam" iepriekš apstiprināja Vidzemes reģiona policijas pārstāve Dace Jukāma. Tika ierosināta disciplinārlieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu