Kāda īpašumā Rīgā atklāj ieceri nelegāli ražot cigaretes (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas 2014.gada aprīlī, pārbaudot operatīvo informāciju, kādas komercsabiedrības īpašumā esošā teritorijā Rīgā konstatēja bez jebkādiem izcelsmi apliecinošiem dokumentiem uzglabājamies daļēji demontētu ražošanas iekārtu ar tās konstrukcijās esošiem produkcijas atlikumiem, kas norāda uz faktu, ka minētā iekārta izmantota cigarešu ražošanā, informē VID.

VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieku rīcībā esošā informācija liek secināt, ka iekārtas bija paredzētas nelegālas cigarešu ražotnes izveidošanai un, tās atklājot un izņemot, šāda iespēja tika novērsta, norāda VID.

Pret teritorijas īpašnieku VID Muitas kriminālpārvaldē tika sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 155.1 panta ceturtās daļas, izņemtas ražošanas iekārtas un nodotas atbildīgā glabāšanā Iekšlietu ministrijas padotībā esošajai «Nodrošinājuma valsts aģentūrai».

Administratīvā pārkāpuma lietas izmeklēšanas gaitā VID Muitas kriminālpārvaldē tika iesniegta 2013.gadā izrakstīta preču pavadzīme, kas liecināja par vairāk nekā četru tonnu lielgabarīta čuguna mehānisko lūžņu iegādi par nepilniem 800 latiem (1136 eiro).

Pārbaudot VID datu bāzēs informāciju par pavadzīmi izrakstījušo uzņēmumu, tika konstatēts, ka šim uzņēmumam jau pirms pavadzīmes izsniegšanas datuma tikusi apturēta saimnieciskā darbība, iepriekš saucot tā vienīgo amatpersonu pie administratīvās atbildības, piespriežot tai naudas sodu un liedzot šai personai uz gadu ieņemt līdzīgus amatus, kā rezultātā nācās secināt, ka minētā pavadzīme ir fiktīva. Lietvedības gaitā neviena cita persona nepretendēja uz iekārtas īpašnieka statusu, uzrādot preču iegādi apliecinošu dokumentu.

Šā gada 24.jūlijā teritorijas īpašniekam kā juridiskai personai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par Ministru kabineta noteikumu «Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju» 47.1 , 47.2 un 47.3 punkta neievērošanu, par ko persona saucama pie atbildības pēc LAPK 155.1 panta ceturtās daļas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu