Par viltotu ASV dolāru banknošu izplatīšanu aizturētas trīs personas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Policija pagājušās nedēļas beigās un šonedēļ aizturējusi vēl trīs personas, kuras izplatījušas viltotas 100 ASV dolāru banknotes, informēja Valsts policijā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka

visas trīs personas uzdarbojušās organizētā grupā,

turklāt kopā ar 1968.gadā dzimušu vīrieti, kurš aizdomās par analoģisku noziegumu tika aizturēts jau 10.novembrī.

Pagājušajā piektdienā, 20.novembrī, Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija Rīgā aizturēja 1980.gadā dzimušu sievieti, bet pirmdien, 23.novembrī, aizturēti 1985. un 1988.gadā dzimuši vīrieši.

Šīs personas izplatīja viltotas 100 ASV dolāru banknotes, apmainot tās pret eiro banknotēm valūtas apmaiņas punktos, kā arī kādā spēļu zālē.

Kopumā policija izņēmusi vairākas viltotas 100 ASV dolāru banknotes.

Policijai ir aizdomas, ka personas uzdarbojušās ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas valstīs.

Lietā tiek turpināta izmeklēšana, un pret aizturētajiem sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 192.panta otrās daļas - par viltotas naudas izplatīšanu, ja tā izdarīta organizētā grupā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu