Policija: Cēsu pilsētas svētki noritējuši visai mierīgi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Cēsu pilsētas 810.gadadienas svinības, kas noritēja no šā gada 22.jūlija līdz 24.jūlijam, no sabiedriskās kārtības un drošības viedokļa aizvadīta salīdzinoši mierīgi, TVNET pastāstīja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa priekšnieks Aldis Pāže vērtē: « Pilsētas svētku norises dienās Cēsu pilsētā pulcējās ļoti liels skaits svētku dalībnieku un apmeklētāju, taču neskatoties uz to, esam iztikuši bez nopietniem starpgadījumiem. Protams, nav tā, ka policijas palīdzība nebija nepieciešama, reaģējām uz dažādiem notikumiem, tostarp zādzībām, miesas bojājumu nodarīšanu, ceļu satiksmes negadījumiem, kā arī nepilngadīgiem jauniešiem, kas svētku noskaņas radīšanai lietojuši alkoholu.»

Šajās dienās policija fiksējusi vairāk nekā 20 notikumus, tostarp 4 zādzības, kas turpat visas notikušas izklaides vietās un, lielākoties, dēļ tā, ka cilvēki savas personīgas mantas atstājuši bez uzraudzības, 3 gadījumos policijā vērsās personas, kurām nodarīti miesas bojājumi, notikuši 3 ceļu satiksmes negadījumi, kuros par laimi nav cietuši cilvēki un bojāti vien transportlīdzekļi, 5 gadījumos administratīvo sodu par atrašanos alkohola reibumā saņēmušas nepilngadīgas personas, viens autovadītājs pieķerts vadot transportlīdzekli 0,79 promiļu reibumā.

Policijā nogādātas vairākas atrastas mantas, kā arī 3 gadījumos cilvēki ziņojuši par personīgo mantu nozaudēšanu. Divi iereibuši svētku apmeklētāji saņēmuši administratīvo sodu par huligāniskām darbībām, savukārt kāds 1976.gadā dzimis iereibis kungs sodīts par nepakļaušanos policijas likumīgām prasībām pārtraukt pārkāpt sabiedriskās kārtības normas.

Kopumā svētku laikā par sabiedrisko drošību pasākumos un ceļu satiksmē rūpējās 75 Valsts policijas darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu