Vecmīlgrāvī atsavina vairāk nekā 1000 litru nelegālās dziras, kā arī cigaretes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona Ziemeļu iecirknis saņēma informāciju, ka Vecmīlgrāvī tiek tirgotas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām un nelegāls alkohols. Saistībā ar notikušo Valsts policija sāka kriminālprocesu.

Vakar, 17.janvārī, veiksmīgu operatīvo darbību rezultātā tika noskaidrota šo personu atrašanās vieta. Kad likumsargi ieradās konkrētajā adresē, minētie vīrieši cītīgi pārkrāva nelegālās preces no vienas automašīnas uz otru. Likumsargi atsavināja abas automašīnas, kurās atradās nelegālais alkohols un cigaretes.

Tika veikta arī kratīšana 1961.gadā un 1972.gadā dzimušo vīriešu dzīvesvietās. Kopumā likumsargiem izdevās atsavināt 25000 cigarešu bez akcīzes markām, 12000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām un 1280 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku.

Saistībā ar notikušo likumsargi aizturēja abus vīriešus. Aizturētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par noziegumiem, kas saistīti ar alkoholisko dzērienu un tabakas nelikumīgu apriti.

Par notikušo sākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā un ja to ir izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, iespējama mantas konfiskācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu