Igaunijā un Spānijā aizturēti četri narkotiku dīleri no Kemerovas grupējuma

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Policijas operācijas laikā Igaunijā un Spānijā aizturēti četri vīrieši aizdomās par to, ka ir Kemerovas noziedzīgajam grupējumam piederoši narkotiku dīleri.

Policija operāciju šonedēļ veica Igaunijā un Spānijā. Tās laikā aizturēti četri vīrieši vecumā no 27 līdz 57 gadiem, informēja Igaunijas Ģenerālprokuratūras preses dienestā. Aizdomas liecina, ka šie vīrieši izveidoja noziedzīgo grupējumu un bija tā dalībnieki.

Noziedzīgā grupējuma iespējamais līderis aizturēts Spānijā. Vēl trīs vīrieši aizturēti Igaunijā. Tiesībsargājošo institūciju apkopotie dati liecina, ka viens no viņiem ir viens no grupējuma līderiem, bet divi - grupējuma biedri.

Spānijā aizturēto vīrieti nosūtīs uz Igauniju. Igaunijas prokuratūra līdz tiesu piemērot vīriešiem drošības līdzekli apcietinājumu, jo esot pamats uzskatīt, ka brīvībā viņi turpinās pastrādāt noziegumus. Tiesas lēmums gaidāms tuvākajā laikā.

Aizturēto vīriešu nekustamais īpašums, transportlīdzekļi un nauda ir atsavināta.

«Starptautiskas kopīgas operācijas, noziedzīgo guvumu atsavināšana un tiesas spriedumi, kas stājušies spēkā, liecina, ka cīņa pret organizēto noziedzību ir iedarbīga,» paziņoja Igaunijas ģenerālprokurore Lavli Perlinga.

Prokuratūras preses dienestā informēja, ka aizturētie piederēja Kemerovas noziedzīgajam grupējumam un galvenokārt pastrādāja ar narkotikām saistītus noziegumus.

Igaunijas valsti lietā pārstāvošais prokurors Vahurs Verte sacīja, ka neizslēdz iespēju, ka aizdomās turēto skaits lietā palielināsies.

Prokuratūras preses dienestā norādīja, ka daži no aizturētajiem jau iepriekš ir bijuši notiesāti par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām.

Verte uzsvēra, ka visas izmeklēšanas laikā ļoti svarīga ir bijusi sadarbība ar kolēģiem Spānijā.

«Starptautiskā sadarbība mums ir kļuvusi regulāra, un šīs nedēļas operācija apliecina šādas sadarbības panākumus,» viņš teica.

Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas Dienesta cīņai pret organizēto noziedzību vadītājs Ago Leiss sacīja, ka sākotnējā izmeklēšana ilga pusotru gadu. «Pirmajā nedēļas pusē panākumiem vainagojās ilgtermiņa darbs un mēs vienlaikus aizturējām aizdomās par noziegumu izdarīšanu turētos Igaunijā un Spānijā,» viņš norādīja.

Leiss teica, ka Centrālās kriminālpolicijas darbinieki palīdzēja aizturēšanā Spānijā. Viņš piebilda, ka aizturēšanas ir signāls noziedzniekiem, ka policija viņus notvers neatkarīgi no tā, kur Eiropā viņi atrodas.

Pirmstiesas procesuālās darbības veic Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas Dienests cīņai pret organizēto noziedzību un to vada Ģenerālprokuratūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu