Par kapsētas apgānīšanu Rēzeknē aizturētas četras personas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elvis Dāgs Vīgants / LETA

Par ebreju kapsētas apgānīšanu Rēzeknē policisti noskaidroja un aizturēja četru jauniešu grupu, kuri jau agrāk nonākuši likumsargu redzeslokā.

8.septembrī Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemta informācija, ka Rēzeknē A.Upīša ielā apgānīta ebreju kapsēta, proti, salauzti vairāki puķu podi, izmīdītas vairākas kapu kopiņas un izmētāti ziedi.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess. Pārkāpēju noskaidrošanai tika veikti dažādi neatliekamie operatīvie pasākumi, tostarp arī tajā pašā dienā pēc pārkāpuma konstatēšanas piesaistīts Valsts robežsardzes kinologs ar suni, taču diemžēl tas nedeva gaidītos rezultātus. Turpinot aktīvu darbu, policisti pārbaudīja aizdomās turamo personu loku. Izmeklēšanas gaitu apgrūtināja fakts, ka likumpārkāpuma vieta, proti, kapsēta, atrodas nomaļus un cilvēki tur praktiski neapgrozās.

Aktīva darba rezultātā 12.septembrī kriminālpolicijas darbiniekiem izdevās noskaidrot un uz aizdomu pamata par pastrādāto pārkāpumu aizturēt jauniešu grupu četru cilvēku sastāvā – divus 2001., vienu 2002. un vienu 1997. gadā dzimušu. Visas četras personas jau agrāk nonākušas policijas redzeslokā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka jaunieši pastrādāja šo nedarbu, huligānisku motīvu vadīti.

Atbilstoši Krimināllikuma 228.panta 1.daļai «Par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu» draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Par soda veidu lems tiesa. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu