Bauskas iedzīvotājs Beļģijā iegādājas auto, bet policijas kļūdas dēļ auto izmantot nedrīkst

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Kāds Bauskas iedzīvotājs, kurš Beļģijā iegādājies un uz Latviju atvedis automašīnu, ārvalstu policijas kļūdas dēļ nedrīkst ar auto piedalīties ceļu satiksmē Latvijā, vēsta TV3 raidījums «Bez tabu».

Auto Latvijā ievests pērnā gada jūnijā, taču, mēģinot piereģistrēt to Bauskas CSDD, tā darbinieks izsaucis policiju, un jaunais auto saimnieks uzzinājis, ka mašīna izsludināta meklēšanā.

Auto atgūts vien pēc trīs mēnešiem, kad Latvijas Valsts policija atzinusi, ka automašīna ārvalstīs izsludināta meklēšanā kļūdas dēļ. Automašīnu meklēšanā izsludinājusi Polijas policija, taču tā reģistrēta Vācijā. Latvijas Valsts policija ieguva Vācijas kolēģu apstiprinājumu, ka esot notikusi kļūda un minētais auto nav iekļauts meklēšanā esošo automašīnu sarakstā. Tomēr šīs informācijas labojums ir jāveic Polijas policijai, kas minēto auto izsludinājusi meklēšanā.

Kā pastāstīja automašīnas pircēja sieva, Latvijas Valsts policija ir lūgusi Vācijas kolēģus sniegt precīzu informāciju Polijas kolēģiem, lai potenciālais īpašnieks no Latvijas beidzot varētu automašīnu reģistrēt savā valstī. Ir pagājuši jau septiņi mēneši kopš auto ievešanas Latvijā, tomēr Polijas policija nav veikusi korekcijas un auto nav izmantojams ceļu satiksmē Latvijā.

Diemžēl Latvijas policijai nav tiesību atcelt citas valsts izsludinātu meklēšanu, tādēļ atliek tikai gaidīt, kad Polijas kolēģi veiks savus pienākumus, lai auto pircējs Latvijā iegādāto auto varētu sākt lietot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu