"Rīgas satiksmes" kontrolieri piekauj bezbiļetnieku (889)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ne vien naudas sods, bet arī nogāšana zemē, sitieni ar ceļgaliem un elkoņiem var draudēt bezbiļetniekam, ko pieķērusi "Rīgas satiksmes" biļešu kontrole, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais aculiecinieka uzņemtais video. Paša uzņēmuma pārstāvji gan ir izklāstījuši pavisam citu notikušā versiju. Turklāt izrādās, ka nu jau slavenais bezbiļetnieks, pēc neoficiālām ziņām, esot Iekšlietu ministrijas darbinieks.

Papildināts ar "Rīgas satiksmes" darbinieka sniegtu notikušā izklāstu

Video sižetā redzams, ka Lielās piektdienas, 2.aprīļa, pēcpusdienā "Rīgas satiksmes" biļešu kontrolieri Raiņa bulvārī brutāli izrēķinās ar 1.maršruta autobusā noķertu "zaķi".

Video autors, kurš vēlējies palikt anonīms, telefonintervijā "LETA video" stāsta, ka pamanījis šo incidentu, braucot savā mašīnā garām kontroles apturētajam autobusam. Viņš apstājies, ieraugot, ka kontrolieri izstūmuši no autobusa pasažieri, nogāzuši viņu zemē un sākuši sist.

"Viņi izvilka cilvēku no autobusa. Nogāza viņu zemē, izlauza viņam rokas un sāka viņu sist ar elkoņiem un ceļgaliem," norādīja aculiecinieks. Video autors stāstīja, ka šim notikumam bijis daudz aculiecinieku, kuri pauduši sašutumu par notiekošo.

"Uz aculiecinieku aizrādījumiem kontrolieri nereaģēja. Tur bija aculiecinieki, kuri pienākuši pie kontrolieriem un prasījuši, lai tie nosauc savu vārdu un uzvārdu. Kontrolieri uz šiem aicinājumiem nereaģēja, bet kontrolieru kartes ar bildi, vārdu un uzvārdu tie noslēpa zem zaļajām vestēm," stāstīja aculiecinieks.

Uz video autora aizrādījumiem par cilvēka sišanu kontrolieri neko neatbildējuši, bet ar mobilajiem tālruņiem sākuši bildēt viņa automašīnu.

"Tas cilvēks nebija nekāds bīstams noziedznieks. Biļešu kontrolieriem nav tiesību šādi rīkoties. Viņi klusējot bildēja manu mašīnu. Es viņiem sacīju: bildējiet, bildējiet, man no jums nav bail - neesmu neko nosodāmu izdarījis. Man šķiet, ka viņi bija noraizējušies par to, ka es viņus nofilmēju," stāstīja video autors.

"Gribu uzsvērt, ka policija pienāca vēlāk - cilvēku nogāza zemē un sita kontroles darbinieki, kuriem nav tiesību šādi rīkoties. Tas cilvēks nebija nekāds bīstamais noziedznieks, viņš nebija bruņojies, un man nav skaidrs, ar kādām tiesībām kontrolieri šādi izrīkojās. Esmu ļoti vīlies, ka pie mums kontrolieri šādi rīkojas," sacīja sarūgtinātais aculiecinieks.

Foto: LETA video

Pēc tam, kad biļešu kontrolieri savu misiju bija izpildījuši, likumsargi, kuri pirms tam notikušo vērojuši no malas, uzlika pieķertajam bezbiļetniekam roku dzelžus un aizveda viņu uz policijas autobusiņu.

Biļešu kontrolieriem pavisam cita notikušā versija

Savukārt viens no šajā incidentā iesaistītajiem biļešu kontrolieriem portālam TVNET izklāstīja savu, no iepriekšminētās visnotaļ atšķirīgu versiju. "LETA video" publicētajā ar mobilo telefonu uzņemtajā "aculiecinieka" video redzamais 1.maršruta autobuss īstenībā nemaz netika pārbaudīts, un aiz filmētāja automašīnas tas ir apstājies tikai tādēļ, ka vieglais automobilis BMW, kura šoferis filmēja incidentu caur mašīnas logu, bija aizšķērsojis tam ceļu.

Iespējamais bezbiļetnieks, kas uzņemtajā videomateriālā ir redzams guļam uz zemes, iepriekš bija braucis ar 15. maršruta trolejbusu (nevis 1. maršruta autobusu, kā apgalvo video fragmenta autors), kuru Raiņa bulvārī patiešām apturējuši biļešu kontrolieri. Līdzko trolejbusa vadītājs atvēris durvis, vīrietis izlauzies pa tām laukā un, ne vārda nesacīdams, meties bēgt, taču paslīdējis dubļu peļķē un nolicies garšļaukus turpat uz ietves. Šādā pozā arī biļešu kontrolieri viņu aizturējuši un sagaidījuši policistu, kas vīrietim uzlika roku dzelžus.

Turklāt arī "Rīgas satiksmes" darbinieki notikušo no savas puses filmējuši ar mobilo telefonu. Šajā videoierakstā esot redzams, kā automašīnas BMW vadītājs lēnā gaitā mēģina uzbraukt virsū biļešu kontrolierim, kas savukārt filmē viņa auto.

Kāds „Rīgas satiksmes” darbinieks, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu, TVNET atzina, ka ažiotāža šajā sakarā ir sacelta grandioza. Taču viss esot ļoti vienkārši - roka roku mazgā. Sākumā Pašvaldības policija pret agresīvo pasažieri lieto speclīdzekli, uzliekot viņam roku dzelžus, bet pēc neilga laika policija aizturētajam piedāvā viņu aizvest uz mājām. Tikai tāpēc, ka aizturētais, kā izrādās, esot Iekšlietu ministrijas darbinieks!

Pēc „Rīgas satiksmes” darbinieka teiktā, ļoti zīmīgi, ka notikuma "aculiecinieki" ir sajaukuši autobusu ar trolejbusu, savukārt BMW „operators” kontrolierus acīmredzot neieredz tik ļoti, ka ir gatavs uz vietas viņus sabraukt.

skat. Video (Resursi - "Rīgas satiksmes" kontrolieru video)

"Rīgas satiksme" lietu izmeklē un komentārus nesniedz

„Rīgas satiksmes” preses sekretārs Viktors Zaķis telefonintervijā portālam TVNET apstiprināja, ka incidents ar kādu bezbiļetnieku Rīgā, Raiņa bulvārī 2. aprīlī patiešām ir noticis, taču lietas apstākļus pašlaik vēl noskaidro gan uzņēmums „Rīgas satiksme”, gan arī policija, tāpēc plašākus komentārus par notikušo uzņēmums pagaidām nesniedz.  

"Rīgas satiksmes" šefs Leons Bemhens
"Rīgas satiksmes" šefs Leons Bemhens Foto: LETA

„Rīgas satiksmes” vadībai sniegt paskaidrojumus domē jāierodas plkst. 16.00

Komentāri (889)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu