Internetā katru mēnesi būs jāpublicē amatpersonu atalgojums (98)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, atbalstot tajā priekšlikumu - uzlikt pienākumu visām valsts iestādēm katru mēnesi publicēt internetā visu iestādes amatpersonu saņemto atlīdzību, norādot arī personas vārdu un uzvārdu, TVNET uzzināja Saeimā.

Ziņa papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Par šo priekšlikumu nobalsoja 52, pret 16, bet atturējās 20 deputāti.

Sagatavotais priekšlikums paredz, ka ikvienai tiešās vai pastarpinātās pārvaldes iestādei jebkurai valsts amatpersonai izmaksātais atalgojums tajā pašā mēnesī jāpublicē iestādes mājas lapā internetā, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un izmaksātā atalgojuma summu, ja likums nenosaka citādi.

"Piedāvātās normas mērķis ir dot iespēju ikmēneša pilsoniskai kontrolei pār budžeta līdzekļu tēriņiem, tā ekonomējot finanšu līdzekļus," norāda šā priekšlikuma iniciators deputāts Kārlis Šadurskis.

Informācija par iestādes struktūru un amatiem tiek publicēta un aktualizēta iestādes mājaslapā internetā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Ministru kabinets nosaka iekšējās kontroles sistēmas pamatprasības un tās izveidošanas, uzraudzības un uzlabošanas kārtību tiešās pārvaldes iestādēs.

Likuma grozījumi stāsies spēkā 2010.gada 15.jūnijā.

Likuma projekts neattiecas uz vairākām valsts kapitālsabiedrībām

Likuma norma par atalgojuma apjoma publiskošanu neattieksies uz valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībām, publiski privātajām kapitālsabiedrībām un kapitālsabiedrībām, kurās valsts, pašvaldības vai publiski privātajai kapitālsabiedrībai pieder visas kapitāla daļas. Informācija par šīm kapitālsabiedrībām, izņemot kredītiestādes, amatpersonu (darbinieku) atlīdzības noteikšanas kritērijiem un darba samaksas apmēru sadalījumā pa amatu grupām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiek publiskota attiecīgās kapitālsabiedrības vai kapitāla daļu turētāja mājaslapā internetā, ja kapitālsabiedrība saņem valsts budžeta līdzekļus, pilda tai deleģētos valsts pārvaldes uzdevumus vai tās darbība ir saistīta ar maksājumu valsts budžetā administrēšanu, pārvalda vai apsaimnieko valsts īpašumu vai organizē valsts īpašuma privatizāciju, saņem pašvaldību budžetu līdzekļus vai ir izveidota, lai piedalītos pašvaldības autonomo funkciju pildīšanā.

Komentāri (98)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu