Mediķiem bažas par iespējamu kanibālu Latvijā (71)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Rīgas psihoneiroloģiskās slimnīcas speciālisti vērsušies policijā, aicinot pārbaudīt kāda cilvēka internetā pausto interesi par nodarbošanos ar kanibālismu. Tā svētdien ziņoja LNT raidījums "Top 10".

Pie mediķiem vērsusies kāda jauniete, kuru satraukuši kāda interneta portāla lietotāja uzdotie jautājumi, piemēram, kāpēc asinis ir sāļas, kā garšo cilvēka gaļa un cik tā maksā, kur var iegādāties ķirurga piederumus un vai maniaki ir vainojami pie tā, ko viņi dara.

Uzmanības pievēršana vai pamats bažām?

Mediķi, iepazīstoties ar internetā lasāmajiem jautājumiem, atzīst, ka bažām ir pamats, neizslēdzot, ka jautājumu uzdevējs savas fantāzijas varētu realizēt, turklāt pietiekami aukstasinīgi.

„Šajā gadījumā tā var būt tāda uzmanības pievēršana, tāda psihopāta veidota reakcija, ka īstenībā varbūt nemaz tik būtiska pamata nav, bet vienmēr šādiem gadījumiem jāpievērš uzmanība,” uzsver psihiatrs Māris Taube. Nespeciālists šādos gadījumos varot nemaz nemanīt, ka cilvēks savā prātā gatavo ko šausmīgu.

Policija minēto gadījumu pārbaudīs

Policijā apstiprina, ka viņi šo netipisko gadījumu noteikti pārbaudīs. Vienkāršākais veids, kā to izdarīt, ir sākumā meklēt datoru, no kura dīvainie jautājumi rakstīti. Ja policisti šo iespējamo kanibālu atradīs un ja viņu ieskatā šis cilvēks šķitīs sabiedrībai nekaitīgs, tad policija viņu neaizturēs.

Raidījums atgādina, ka pasaulē zināmākais gadījums, kad kanibālisma akta realizēšanai izmantots internets, notika kādā Vācijas mazpilsētā. Armīns Meivess savu nākamo upuri atrada ar interneta sludinājuma palīdzību. Pēc minētā gadījuma atklāšanas nāca gaismā vēl kāda Meivesa izdarīta slepkavība, kam sekoja upura gaļas ēšana.

Latvijas cietumā atrodas divi kanibāli

Kanibālisms arī Latvijā nav nekas jauns un nebijis. Pašlaik Rīgā pie Brasas cietuma esošajā piespiedu ārstēšanas iestādē atrodas pat divi cilvēki, kuri ēduši cilvēka miesu.

Iepriekšējais kanibālisma akts mūsu valstī bijis deviņdesmito gadu vidū. Latvijā par kanibālismu cilvēks ieslodzījumā var pavadīt pat visu mūžu. Par atbrīvošanu lemj tiesa pēc ārsta ierosinājuma.Speciālisti norāda, ka mūsu valstī esošo kanibālu motivācija bijusi pārspīlētas pārākuma apziņas izpausme. Tika nogalinātas divas sievietes un vēlāk arī sadalītas, viņu gaļa tika glabāta ledusskapī un lietota uzturā, jo slepkava šāda realizēja savu pārākuma apziņu.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu