Atklāj tramvaja smirdēšanas noslēpumu (84)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Čehu speciālisti atklājuši cēloņus dīvainajai smakai zemās grīdas tramvajā - pie vainas varētu būt apkures sistēma, kas ieslēgta pārbaudei, pastāstīja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Jaunā zemās grīdas tramvaja tehniskās apsekošanas laikā čehu speciālisti šodien meklēja cēloņus arī dīvainajai smakai, par kuru satraukumu pauduši iedzīvotāji.

Zaķis norādīja, ka pārbaudes laikā speciālisti nekādus defektus vai sakusumus neesot konstatējuši. Galvenās aizdomas krītot uz apkures sistēmu, kas brīžiem tiek ieslēgta pārbaudes nolūkā. "Acīmredzot nav līdz galam izžuvušas kādas eļļas vai līmes, kas, iedarbojoties apkures sistēmai, sāk izgarot," skaidroja Zaķis.

"Rīgas satiksmes" pārstāvis pauda cerību, ka ziemā, kad būs tramvajā jāieslēdz apkure, smakas jau būs izvēdinājušās. Tagad par smakām neviens vairs nav sūdzējies.

Kā ziņots, jaunajā zemās grīdas tramvajā, kas šomēnes Rīgā sācis pārvadāt pasažierus, valdīja dīvaina smaka, informēja satrauktie iedzīvotāji.

"Ar prieku kāpu jaunajā tramvajā, bet pēkšņi sajutu, ka kaut kas smird, gandrīz kā pēc "bomžiem". Visu ceļu bija nepatīkami braukt, kaut gan tramvajs ir ērts un glīts," aģentūrai LETA sacīja sašutusī rīdziniece Lāsma.

Zaķis apstiprināja, ka uzņēmuma darbinieki ir smaku konstatējuši.

Rīgā pirmais zemās grīdas tramvajs tika piegādāts marta beigās.

Pirmos 20 zemās grīdas tramvajus Rīgai par 52 miljoniem eiro (36,4 miljoniem latu) piegādās uzņēmums "Škoda Transportation s.r.o.".

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu