Aukstā laikā Rīgas patversmes atvērtas visu diennakti (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta Video

No šodienas Rīgas nakts patversmes darbojas visu diennakti, jo no rīta ap plkst.8 gaisa temperatūra bija zemāka par mīnus desmit grādiem, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Viktors Daugmalis.

Līdz ar aukstā laika iestāšanos visas Rīgas naktspatversmes ir gatavas uzņemt cilvēkus, kas palikuši bez pajumtes, arī dienā. Saskaņā ar Rīgas domes rīcības plānu par palīdzības sniegšanu bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos nakts patversmes no 1.novembra līdz 1.martam strādā no plkst.17 līdz plkst.9. Ja naktī gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus desmit grādiem, tad patversmes strādā visu diennakti.

Novembrī vietu skaits visās nakts patversmēs Rīgā kopā palielināts līdz 693 vietām. Līdz 28.novembrim vidēji dienā Rīgas pašvaldības līdzfinansētajās nakts patversmēs uzturējās 594 cilvēki, attiecīgajā laika periodā 2009.gadā - 550 cilvēki.

Pašreiz pilsētā darbojas arī Mobilā brigāde, apbraukājot mazdārziņu teritorijas un vietas, kurās mēdz uzturēties bezpajumtnieki, mēģinot motivēt cilvēkus nakti pārlaist siltā vietā, kā arī pārvedot tos uz patversmēm. Viņš aicināja iedzīvotājus, kuri novēro aukstajā laikā cilvēkus mitināmies zem klajas debess, vērsties pie Mobilās brigādes vai Rīgas Pašvaldības policijas un par tiem informēt, jo šajā laikā iespējams viegli gūt apsaldējumus.

Rīgas domes līdzfinansētās patversmes ir Rīgas patversmes vīriešu nodaļa Maskavas ielā 208 un Rīgas patversmes sieviešu nodaļa Bārddziņu ielā 2, nakts patversme "Zilais Krusts" Maskavas ielā 336, nakts patversme vīriešiem "Esi drošs" Bebru ielā 16, biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" nakts patversme vīriešiem un sievietēm Gaiziņa ielā 7, SIA "Craft group" nakts patversme vīriešiem un sievietēm Bolderājā, Esplanādes ielā 1, un "PINS" nakts patversme sievietēm Tvaika ielā 2/12.

Vienīgā patversme, kurā tiekot uzņemti klienti alkohola reibumā, esot "Latvijas Sarkanā Krusta" patversme Gaiziņa ielā, pārējās bezpajumtnieki, kas lietojuši alkoholu, netiek ielaisti.

Rīgas patversmes Dienas centrs bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem strādā katru darba dienu no plkst.9 līdz 17. No 1.novembra līdz 15.martam Dienas centrs darbojas arī brīvdienās un svētku dienās. Tajā iespējams saņemt sociālā darba speciālistu un psihologa pakalpojumus, izglītojošas, prasmju apguves, fizisko spēju attīstības, darba iemaņu apguves un sociālās rehabilitācijas, atbalsta un pašpalīdzības grupu nodarbības, ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī. Šeit iespējams nomazgāties dušā un izmazgāt veļu, kā arī saņemt dezinfekcijas pakalpojumus.

Līdz 28. novembrim dienas centrā darbdienās vidēji uzturējās 162 cilvēki dienā, bet brīvdienās - 100 cilvēki.

Ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, piemēram, uz ielas, dārza būdā, šķūnītī, pamestā ēkā vai citā vietā, Labklājības departaments lūdz informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi darbdienās no plkst.9 līdz 17 pa tālruni 67037374 vai mobilo tālruni 27023550.

Tāpat iespējams vērsties Rīgas pašvaldības policijā vai zvanīt pa tālruni 02 un 112.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu