ZZS atbalsta valdības lēmumus par nodokļu izmaiņām (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apvienības "Vienotība" koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - atbalsta premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") valdības šodien pieņemtos lēmumus par nodokļu izmaiņām un minimālās algas paaugstināšanu, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžeta veidošanu, pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā ziņots, valdība šodien atbalstīja pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmju palielināšanu no nākamā gada 1.janvāra, akcīzes nodokļa likmes paaugstināšanu bezalkoholiskajiem dzērieniem, transportlīdzekļu ikgadējās nodevas aizstāšanu ar nodokli un nodokļa likmes pieaugumu, kā arī minimālās algas paaugstināšanu.

Brigmanis norādīja, ka ZZS pamatā valdības pieņemtos lēmumus atbalsta, diskutējams vien esot jautājums par nodokļu ieņēmumu prognozes garantēšanu pašvaldībām.

Savukārt "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis pagaidām atturējās paust viedokli par šodien pieņemtajiem valdības lēmumiem, norādot, ka aizņemtības dēļ vēl neesot varējis ar tiem rūpīgi iepazīties.

Iebildumus pret budžeta projektu iepriekš paudušas apvienību "Saskaņas centrs" un "Par labu Latviju" frakcijas, bet savu nostāju vēl nav formulējusi nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcija.

Par sagatavotajiem likumprojektiem vēl lems Saeima, un parlaments tos vērtēs kopā ar budžeta projektu.

Jau ziņots, ka, paaugstinot PVN un veicot citas izmaiņas, valdība plāno nākamgad budžeta ieņēmumos papildus nodrošināt ap 73 miljoniem latu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu