Trešdaļai Rīgas namu ir cauri jumti (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdaļai Rīgas namu ir cauri jumti, intervijā teica SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe.

"Situācija ir smaga. Rīgā tek 30%-40% jumtu. Vieni tek vairāk, citi mazāk. Bet to ir daudz," teica uzņēmuma vadītājs.

Viņš norādīja, ka jumti esot veci. Esot vairāki gadījumi, kad namu pārvaldes piedāvājušas iedzīvotājiem jumtu nomaiņu, ir veidotas tāmes un piedāvāti risinājumi, kā finansēt remontu. Tomēr tās ir papildu izmaksas, un cilvēki nav piekrituši jumtu maiņai.

Viena situācija veidojas gadījumos, kad mājai ir pietiekami uzkrājumi, pavisam cita, kad uzkrājumu nav. "Jumta stāvoklis satrauc pēdējo divu stāvu iedzīvotājus, bet kanalizācija - pirmo divus stāvu iedzīvotājus. Ja mājā ir četri stāvi, savākt 50% iedzīvotāju plus vienu balsi, kas nepieciešams, lai veiktu remontu, ir gandrīz neiespējami. Līdz ar to iedzīvotāji noraida priekšlikumu. Un tagad mums ir situācija, ka dzīvokļos atkal gāžas ūdens un atkal piekto stāvu iedzīvotāji sauc pēc palīdzības," teica Straupe.

Šoziem biezās sniega segas dēļ smaga situācija bija arī ar iekšpagalmu tīrīšanu, jo iekšpagalmos pārklājas teritorijas īpašumtiesības. Pēc Jaunā gada bija aktuāla atkritumu izvešana un cilvēki pārmeta, ka sniegs nav novākts un atkritumu mašīnas nevar iebraukt pagalmā.

"Bieži vien mūsu jurisdikcijā ir tikai neliels posms, bet pārējais ir privātais. Līdz ar to ir jautājums, kas apmaksās sniega tīrīšanu. Vai RNP klienti maksās arī par privātās vai biroja ēkas teritorijas tīrīšanu? Tā ir lieta, kas daudziem grūti saprotama. Par jebkuru darbu kādam ir jāsaņem atlīdzība," skaidroja RNP vadītājs.

Visu interviju var lasīt biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu