Uzmanību: «zaķiem» būs jāmaksā 40 latu sods (286)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau pavisam drīz Rīgas sabiedriskā transporta izmantotājiem, kuri nebūs iegādājušies braukšanas biļetes, būs jāmaksā daudz lielāks naudas sods. «Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis portālam TVNET pastāstīja, ka maksimālais sods turpmāk būs 40 lati.

Viņš skaidroja, ka no 26.novembra, nākamās pirmdienas, Rīgas sabiedriskajā transportā būs mainīti soda apjomi par braukšanu bez biļetes un soda apmaksas sistēma.

Varēs saņemt rēķinu

Turpmāk sodītajam pasažierim par braukšanu bez biļetes būs iespēja samaksāt sodu uz vietas 3 latu apjomā vai arī samaksāt līgumsodu 5 latu apjomā mēneša laikā pēc rēķina izrakstīšanas, ja līgumsods piemērots vienu reizi gada laikā.

Par atkārtotu braukšanu bez biļetes varēs noteikt 10 latu sodu. Ja līgumsods gada laikā piespriests divas reizes, tad trešajā reizē būs jāšķiras no 20 latiem. Savukārt, ja bezbiļetnieka kontā jau ir trīs līgumsodi,

ceturtajā reizē viņam būs jāšķiras no 40 latiem.

Līdz šim soda naudas apjoms bija no 2 līdz 5 latiem un to varēja samaksāt tikai pārkāpuma vietā.

Zaķis pieļāva, ka šis nelielais sods nemotivēja daļu pasažieru pirkt biļetes.

Vienlaikus uzņēmums mēģina mainīt sabiedrības filosofiju par biļešu pirkšanu sabiedriskajā transportā.

Cilvēkiem jāsaprot, ka braukšana bez biļetes ir tas pats, kas zādzība.

Lai arī daļai cilvēku var šķist, ka 50 santīmu ir liela maksa par sabiedriskā transporta izmantošanu, tomēr jāsaprot, ka katrs pakalpojums, tostarp braukšana ar autobusu, trolejbusu vai tramvaju, maksā noteiktu naudu.

No šiem ieņēmumiem tiek maksātas darbinieku algas, elektrības rēķini un citi uzņēmuma izdevumi.

Ar mainīto soda sistēmu «Rīgas satiksme» centīsies samazināt to pasažieru daļu, kuri regulāri nemaksā par braukšanu.

Komentāri (286)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu