Aptur parakstu vākšanu par prezidenta demisijas pieprasīšanu (143)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Portāls «Manabalss» apturējis iniciatīvu, kurā iecerēts vākt parakstus par Valsts prezidenta Andra Bērziņa demisijas pieprasīšanu.

Par to mikroblogošanas vietnē «Twitter» šodien paziņoja iniciatīvas autori, kampaņas «Cērtam Bērziņu» aktīvisti.

«Manabalss» pārstāvis autoriem skaidro, ka iesniegtā iniciatīva ir petīcija, kas pieprasa kāda demisiju. «Kad radījām «manabalss.lv», speciāli

izlēmām šādas iniciatīvas nelaist tālāk, jo tās palīdzēs tikai destabilizēt valsti.

Piemēram, ja palaidīsim tālāk Bērziņu, krievi sekos ar Dombrovska demisijas pieprasīšanu utt. Tāpēc diemžēl iniciatīva tālāk netiks laista.»

Portāls atbalstītu tikai tādas iniciatīvas, kuru ierosinājums nemaz «nepieļauj tādu Bērziņu ievēlēšanu», piemēram, ierosinājumu neļaut ievēlēt par prezidentu cilvēkus pensijas vecumā.

Vēlas Bērziņa demisiju

Kā ziņots, portālā «Manabalss» 13.novembrī iesniegta iniciatīva, lai pieprasītu Valsts prezidenta Andra Bērziņa demisiju.

Par iniciatīvu divu dienu laikā parakstījās pirmie 100 cilvēki, un tā tika nodota «Manabalss» juristiem izvērtēšanai, lai lemtu, vai ierosinājums nav pretrunā ar valsts likumdošanu.

Šodien nolemts iniciatīvu apturēt.

Iniciatīvas mērķis bija panākt pašreizējā Valsts prezidenta demisiju un pēc tam ievēlēt par prezidentu «šā amata cienīgu cilvēku». Iniciatīva ir viena no kampaņas «Cērtam Bērziņu» aktivitātēm. Idejas autori uzskata, ka Bērziņam ir vai nu pašam jāatkāpjas no prezidenta amata, vai arī Saeimai viņš ir jāatstādina, kā to paredz Satversme.

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu