Sociologs atturas prognozēt, vai EP būs iekļuvusi plašās kampaņas īstenotāja Grigule (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociologs «Latvijas Faktu» direktors Aigars Freimanis atturas prognozēt, vai Eiropas Parlamentā (EP) būs iekļuvusi Iveta Grigule (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS), kas izvērsa plašu reklāmas kampaņu, un saskaņā ar «Latvijas Faktu» veikto aptauju pie vēlēšanu iecirkņiem ZZS šoreiz, iespējams, izdevies iegūt vienu mandātu.

«Ja kopējā vēlētāju masā Iveta Grigule nespēja apsteigt Andri Bērziņu, (..) savā jeb ZZS elektorātā Grigule bija par centu labāka nekā divi pārējie [»Latvijas Faktu» aptaujā] iekļautie kandidāti, bet, vai tas būs pietiekami, man ir grūti spriest,» Latvijas Televīzijas vēlēšanu raidījumā sestdien sacīja Freimanis.

Grigule sev organizēja plašu kampaņu, to uzsākot arī ātrāk nekā citi. Uzmanību viņa pievērsa arī ar to, ka reklāmas plakātos, kas bija izvietoti gan uz mikroautobusiem pilsētās, gan Latvijas pļavās, izskatījās atšķirīgi nekā dzīvē. Grigule vēlēšanās startēja ar trešo numuru, pirmais bija Bērziņam, bet otrais - Ivetai Šulcai. Vēlētāji šo kārtību varēja arī mainīt - liekot plusus vai svītrojot kandidātus.

ZZS viens no līderiem Uldis Augulis Latvijas Televīzijā, komentējot «exit poll» datus, neslēpa, ka ZZS vēlētos labākus rezultātus, bet arī viena vieta, ja tā būs, būšot labs rezultāts, jo ZZS līdz šim nevienu reizi nav iekļuvusi Eiropas Parlamentā.

Provizoriskos vēlēšanu rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) paziņos svētdien plkst.24, kad balsošana būs noslēgusies visās Eiropas Savienības valstīs.

Bet «Latvijas Faktu» aptaujas dati liecina, ka «Vienotība» ieguvusi 31,2%, «Saskaņa» - 13,1%, Nacionālā apvienība (NA)- 11,7%, ZZS - 6,2%, bet Krievu savienība - 5,5% balsu. Tādējādi, iespējams, ka «Vienotība» EP iegūs trīs vai četras vietas, «Saskaņa» - trīs, NA un ZZS pa vienai vietai, vēstīja televīzija.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu