Aicina Obamu nodrošināt pastāvīgu NATO karaspēka klātbūtni Latvijā (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas par neatkarību balsojušo deputātu klubi iesnieguši ASV vēstniecībā Igaunijā ASV prezidentam Barakam Obamam adresētu vēstuli, kurā lūdz nodrošināt pastāvīgu NATO valstu karaspēka klātbūtni Latvijā, informēja Velta Čebotarenoka.

Tagad, kad Baltijas valstis atzīmē «Baltijas ceļa» 25. gadskārtu, mūsu tautas pārņem sāpīga apziņa, ka tie principi, kas ir ne tikai demokrātiskas sabiedrības, bet arī taisnīgas starptautiskās kārtības stūrakmeņi, tiek pakļauti vardarbīgiem uzbrukumiem tepat mūsu kontinentā, Eiropā, teikts vēstulē. Netālu no mūsu robežām ir okupētas teritorijas suverēnā valstī Ukrainā, notiek uzbrukumi tās bruņotajiem spēkiem un tiek nogalināti tās mierīgie iedzīvotāji.

Tas viss notiek tāpēc, ka Ukraina pastāv uz savām tiesībām iet to pašu taku, kuru Baltijas valstis iezīmēja «Baltijas ceļā», un pasaules sabiedrība klusējot noskatās, kā Krievija pārkāpj starptautiskās vienošanās. Šis konflikts skar mūs visus, jo Krievijas agresija pret Ukrainu ir drauds ne tikai šai valstij vien, uzsver deputāti.

Ja tā netiks apturēta, Krievijas revanšisms apdraudēs mieru un labklājību visā Eiropā, jo tās mērķis ir atgūt kādreiz Padomju Savienības pārvaldībā bijušās teritorijas un ietekmes sfēras. Šodien Ukraina cīnās ne tikai par savu teritoriālo integritāti, bet par visas Eiropas brīvību un robežu neaizskaramību. Brīvajai pasaulei vajadzētu iesaistīties šajā cīņā ar apņēmīgām darbībām, aicina deputāti.

Pirms 25 gadiem Baltijas valstis atbrīvojās no okupācijas. Šodien tās atrodas priekšējās rindās cīņā par Eiropas nākotni. Krievijas neslēptais neoimperālisms nevar mums neizraisīt bailes, ka arī mēs varam būt tās ekspansionistisko sapņu potenciālais mērķis, bažas pauž deputāti.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu