Policijai ir zināmas personas, kuras varētu būt vainojamas Zolitūdes traģēdijā (78)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija vēl turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu Zolitūdes traģēdijas iemeslus, taču jau tagad ir zināmas personas, kuras, iespējams, vainojamas notikušajā, ceturtdien žurnālistiem teica Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins pēc tikšanās ar biedrību, kas pārstāv Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo un cietušo intereses.

Grišins skaidroja, ka pirmstiesas izmeklēšana jau ir noslēguma stadijā, tiek gaidītas pēdējās ekspertīzes, lai lietu varētu nodot kriminālvajāšanai. Viņš akcentēja, ka izmeklētājiem jau pašlaik ir zināmas personas, kuras varētu būt vainojamas notikušajā traģēdijā, vienlaikus viņš tās neatklāja, jo izmeklēšana vēl nav pabeigta.

Lai arī iepriekš iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis norādījis, ka ekspertīzes varētu tikt pabeigtas novembrī, Grišins izmeklēšanas laiku neprognozēja.

Savukārt biedrības «Zoltitūde 21.11» pārstāve Regīna Ločmele sacīja, ka sēdes laikā tika pārrunāti dažādi cietušajiem svarīgi jautājumi. Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar Pārresoru koordinācijas centra (PKC) ziņojumu, kurā apkopota informācija par valsts iestāžu rīcību Zolitūdes traģēdijas seku novēršanai un tiesībsargājošo iestāžu ziņojumu par izmeklēšanas gaitas progresu un rezultātiem.

Tāpat sanāksmes dalībnieki tika informēti par veiktajām izmaiņām tiesību aktos - tiesiskā regulējuma pilnveidošanu Būvniecības likumā, tostarp par Būvniecības valsts kontroles biroja noteiktajām funkcijām, kā arī grozījumiem Ministru kabineta (MK) noteikumos par nelaimes gadījumu darbā izmeklēšanas un uzskaites kārtību.

Ar biedrību «Zolitūde 21.11.» tikās Grišins, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī, iegrūstot veikala «Maxima» jumtam Zolitūdē, bojā gāja 54 cilvēki.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu