Skolnieki mēģinās pārspēt garākās elektriskās cilvēku ķēdes rekordu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien «Arēnā Rīga» plkst.17 skolēni piedalīsies Ginesa rekorda «Garākā elektriskā ķēde, kuru veido cilvēki» pārspēšanā, informē pasākuma rīkotājas AS «Latvenergo» pārstāve Sandra Vējiņa.

Lai izdotos jauns rekords, ķēdē jābūt vismaz 1300 dalībniekiem, un pieteikties iespējams gan individuāli, gan grupās.

Lai veicinātu jauniešu interesi par fiziku, «Latvenergo» nolēmis pārspēt ar šo mācību priekšmetu saistītu Ginesa rekordu. Garākās cilvēku veidotās elektriskās ķēdes būtība - jāizveido nepārtraukta rokās sadevušos cilvēku virkne, kurā iekļauta ar spuldzi aprīkota elektriska ierīce.

Ja viss norit pareizi - jāiedegas gaismas indikatoram. Patlaban spēkā esošais Ginesa rekords tika sasniegts 2013.gada oktobrī ASV.

Latvijas skolēniem, kurus interesē fizika vai vienkārši patīk izzināt, kā darbojas lietas, šī būs iespēja piedalīties unikālā, vērienīgā un vēl nebijušā eksperimentā, kā arī ierakstīt Latvijas vārdu Ginesa rekordu grāmatā.

«FIZMIX.LV» ir AS «Latvenergo» veidots mācību portāls par fizikas tēmām. Tajā iespējams atrast informāciju par fiziku vieglā, saprotamā veidā. Portāla mērķis ir ieinteresēt tā lietotājus par fiziku un parādīt fizikas pielietojumu ikdienā ar saprotamiem, interesantiem un interaktīviem piemēriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu